Tufft rullskidpass med klubben

Träning med Ulricehamns IFs långloppare plus två utomsocknes. Fr v: Jag, Linus Svensson, John Enander, Rickard Bergengren, Lins Nygren, Mattias Nygren, Simon Grenlöv

Träning med Ulricehamns IFs långloppare plus två utomsocknes. Fr v: Jag, Linus Svensson, John Enander, Rickard Bergengren, Lins Nygren, Mattias Nygren, Simon Grenlöv

Gårdagens rullskidpass i Ulricehamn blev av det tuffare slaget. Senaste klubbträningen var 27 augusti och det var också senast jag körde över 1,5 timme.

Vi stakade 3 h. Marschfarten var på min inrådan hög och drygt halvvägs lade vi in ett gäng intervaller. Först en 10 min, sedan 5 st 3 min med 1-2 min vila. Jag höll väl ungefär till där intervallerna startade. Korkat av mig att initiera dem, för jag blev totalt avhängd och på de sista 3 min-intervallerna var jag ca 45 s bakom.

Till saken ska sägas att jag körde på Swenor-4:or och de andra på Elpex-3:or, 3-2:or eller 3-4:or. Efter intervallerna var det 13 km kvar och jag visste knappt hur jag skulle ta mig hem. Då bytte jag bort mina skidor och det var en stor skillnad. De som fick åka på mina skidor kunde inte hänga så bra med längre och svor både högt ljudligt över rullet. Så det var väl någon slags upprättelse.

Men oj vad trött jag blev. Och till långspurten sista 5 min hade jag inget kvar att trycka med. Länge sedan jag kroknade så totalt.

För övrigt: Det är lite nyheter i Visma Ski Classics som jag skrivit om här.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.