Bredaredsrundan på 4:or i gubbdistanstempo

Skidhallen i Göteborgs Nya Arena skidome. Foto: Erik Wickström.

Nästa vecka har Vasaloppet partnerträff i Göteborg. Förra året var det i Högbo, så i år blir det betydligt kortare resväg för min del.

Igår blev det långpass. Eller i alla fall nästan. Min gräns för långpass är 1,5 h, nu blev det 1 h 27 min.

Jag stakade den klassiska Bredaredsrundan som mäter drygt 29 km och 315 höjdmeter. Hjulen var Elpex-4:or och jag höll gubbdistanstempo. Gissningsvis låg pulsen på 75-80 procent stora delar av passet.

Medelfarten blev 20,1 km/h, vilket jag var nöjd med. Det kändes bra. Hade jag maxat hade nog inte snittfarten blivit jättemycket högre. Idag tänkte jag springa en sväng någon gång i lite lugnare tempo.

Tack för all fin feedback på podcasten! I det tredje avsnittet fick vi till mitt ljud bättre. Och så fick vi även vår första samarbetspartner till podden. Avsnittet sponsrades av Isoleringsbutiken.se. Det är där du ska handla om du vill köpa kvalitativ och miljömedveten isolering för att isolera gamla hus och nyproduktion!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Bredaredsrundan på 4:or i gubbdistanstempo

 1. annikaholgersson skriver:

  Älskar podden! Redan ledsen för att den planerar att ta slut efter vasaloppet? 😦

 2. Claes Hjertman skriver:

  Imponerande, och samtidigt ”nedslående” för en själv att du nästan snittar 20 km/h upp till Bredared med 4:or och 75-80%. Speciellt som en del av vägen är nylagd med grovkornigare beläggning.

  • Erik Wickström skriver:

   Tack! Jag hade en bra dag! Den nya beläggningen mellan Ekås och Bredared börjar sätta sig nu, men jag hade lite panik för någon månad sedan då det knappt gick att åka där.

 3. Janne Kraschkungen skriver:

  Apropå fart och fyror. Jag körde Klarälvsloppet i lördags på mina tvåor. Höll 19,6 km/h i
  88,3 km med en medelpuls på 89%.
  Tid 4:29:58.
  Så du är rätt grym ändå.
  Nu blir det treor hela hösten, fyror får jag nog vänta med nåt år.

  • Erik Wickström skriver:

   Jag såg i resultatlistan att du körde bra! Kul att se. Allt grundlades på Viared såklart… Bra medelpuls, inte lätt att pressa sig så hårt så länge. Du var 1 min snabbare än mitt Vasalopp 2010. Ni får ta en tur till Borås i vinter!

   • Janne Kraschkungen skriver:

    Tack. Men faktiskt så tänker jag på en hel del saker du pratade om då. Tex tänk ånglok, in med armbågarna lite, tidigare stavisättning, gå längre bak med händerna, mm. Vi kommer ev till Borås i vinter ja, hör av oss om du har tid för oss när vintern kommit.

   • Erik Wickström skriver:

    Det låter fint!

Kommentarsfältet är stängt.