Styrketräning för motionärer – avsnitt 6 av podden Vasaloppet Lagom

Styrketräning för motionärer med Vasaloppet som mål. Det är avsnitt 6 av podcasten Vasaloppet Lagom. På bilden Niklas Bergh med ett av sina två barn samt två andra barn.

Styrketräning för motionärer med Vasaloppet som mål. Det är avsnitt 6 av podcasten Vasaloppet Lagom. På bilden Niklas Bergh med ett av sina två barn samt två andra barn.

Tack för all positiv feedback kring podden! Vi har redan ett femsiffrigt antal lyssningar/nedladdningar och det växer stadigt. Podcast är ett roligt format att jobba med. Det är mycket nytt för mig, inte minst det tekniska med ljud, inspelning etc. Men det börja sätta sig. Nedan är text för avsnitt 6. Trevlig lyssning!

Nu finns sjätte avsnittet av podcasten Vasaloppet Lagom ute där poddar finns. Niklas Bergh och Erik Wickström pratar om hur mycket en Vasaloppsmotionär bör prioritera styrketräning. Och du får tips på hur du kan göra för att bli starkare i skidmusklerna.

I avsnittet diskuterar duon för- och nackdelar med styrketräning och hur du kan träna för att lyckas bättre i fäders spår. Tränar motionärer överlag för mycket styrketräning i relation till konditionsträning? Kan de kanske i större utsträckning bygga in styrketräningen i konditionsträningen? Hur viktigt är det att vara stark för att som motionär åka Vasaloppet? Vad har styrketräning för roll i att förebygga skador?Isoleringsbutiken.se lastbil

Lyssnarna får också höra hur det går för Niklas träning och Vasaloppet informerar om vad som är på gång i Dalarna. Avsnittet presenteras av www.isoleringsbutiken.se.

I nästa avsnitt är temat målsättningar. Har du någon fråga så besök gärna poddens Facebook- eller Instagram-sida och skriv den där.

Detta är Vasaloppet Lagom
I podcasten ”Vasaloppet Lagom” får du följa Niklas Berghs resa mot sitt allra första Vasalopp. 40-årige Niklas är från Nacka och bor i radhus med fru och två småbarn. Hans målsättning är att träna ungefär 2-4 timmar per vecka och placera sig i mitten av Vasaloppet.

Niklas Bergh och jag på startgärdet i Vasaloppet

Niklas Bergh och jag på startgärdet i Vasaloppet

Vid sin sida har han Erik Wickström som ”expert”. Erik är officiell Vasaloppscoach och arbetar som instruktör, personlig tränare och föreläsare för privatpersoner, klubbar och företag. Han har skrivit ett par böcker om träning och är chefredaktör för tidningen Vasalöparen.

Vasaloppet lagom finns där poddar finns och via länkarna nedan. Det är Niklas Bergh och Erik Wickström som är avsändare av innehållet i podcasten.

Ituneshttps://itunes.apple.com/se/podcast/vasaloppet-lagom/id1283336073?l=en&mt=2 
Blogghttp://www.vasaloppet.se/bloggar/lagom 
Facebookhttps://www.facebook.com/vasaloppetlagom/
Instagramhttps://www.instagram.com/vasaloppetlagom/ 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.