Hitta rätt längdskidor – Avsnitt 10 av podden Vasaloppet Lagom

I förra veckan kom det tionde avsnittet av podcasten Vasaloppet Lagom. Niklas Bergh och Erik Wickström pratar om hur du hittar rätt skidor. 

Tandemskidorna i Vasaloppet. I natt även i Nattvasan.

Tandemskidorna i Vasaloppet. 2017 även i Nattvasan.

Det kan vara lurigt att hitta rätt par skidor. Vad ska du tänka på när du som nybörjare och motionär går till butiken? Eller funkar det att köpa skidor på nätet? Vad menas med ett guldpar och finns de på riktigt? Och hur bra är egentligen de vallningsfria skidorna?

Lyssnarna får också höra hur det går för Niklas träning och om hans duell med ”den andra pod-Niklas” från Coltings Nakna Sanning. Camilla Sandy på Vasaloppet informerar om vad som är på gång i Dalarna och Niklas från i uppdrag att kapa sina stavar.

I nästa avsnitt är temat hur du hittar rätt stavar och skidskor.

Madshus Terrasonic Intelligrip vallningsfri skida

Vallningsfri skida

Detta är Vasaloppet Lagom
I podcasten ”Vasaloppet Lagom” får du följa Niklas Berghs resa mot sitt allra första Vasalopp. 40-årige Niklas är från Nacka och bor i radhus med fru och två småbarn. Hans målsättning är att träna ungefär 2-4 timmar per vecka och placera sig i mitten av Vasaloppet. 

Vid sin sida har han Erik Wickström som expert. Erik är officiell Vasaloppscoach och arbetar som instruktör, personlig tränare och föreläsare för privatpersoner, klubbar och företag. Han har skrivit ett par böcker om träning och är chefredaktör för tidningen Vasalöparen.

Vasaloppet Lagom finns där poddar finns och via länkarna nedan. Det är Niklas Bergh och Erik Wickström som är avsändare av innehållet i podcasten.

Ituneshttps://itunes.apple.com/se/podcast/vasaloppet-lagom/id1283336073?l=en&mt=2 
Blogghttp://www.vasaloppet.se/bloggar/lagom 
Facebookhttps://www.facebook.com/vasaloppetlagom/
Instagramhttps://www.instagram.com/vasaloppetlagom/

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.