Inte så många tävlingar i vinter – mitt schema

Chariot Carrier för två barn för skidåkning

Så här såg det ut när Ida och jag var med barnen i Orsa i januari 2015. Den här gången får hon stanna hemma.

Nu är det bokat! 4-7 jan åker barnen, jag, min mor Lena samt Anna och Niklas Wing med barn till Orsa Grönklitt. Ida jobbar den vecka så hon får stanna hemma den här gången. Jag har åkt norrut med barnen och min mor förr och det brukar funka finfint!

Samma helg avgörs AXA Ski Marathon på samma ort, men jag kommer nog inte att åka. Jag kommer tillbringa den mesta av tiden i slalombackarna med barnen, men kommer säkert förbi en sväng och tittar med kameran framför ögonen.

Få lopp
Det blir nog inte så många tävlingar för mig i vintern. Hösten har tagit hårt på många sätt och jag har ju knappt tränat på sistone. Dessutom gillar jag mer och mer att spendera helgdagarna med familjen istället för att vara borta nästan varenda helgdag under januari och februari. Även om jag fortfarande älskar att tävla.

På schemat för vintern står Västgötaloppet, Borås Ski Marathon och Vasaloppet. Sedan kanske det blir något mer. Tidigare år har jag tävlat minst 5-10 långlopp per säsong, så denna vinter kommer att bli annorlunda. Förhoppningsvis kommer jag kunna göra ett hyfsat lopp i Vasaloppet åtminstone. Förra året var det som så många gånger förr det loppet där jag var i som bäst form. Men att försvara min 72:a-plats kommer att bli en väldigt stor utmaning.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Inte så många tävlingar i vinter – mitt schema

  1. Tobbe skriver:

    Vad är ett realistiskt resultatmål på Vasaloppet med tanke på träningsmängden i höst?

Kommentarer är stängda.