Supertröskelpass med Rickard Bergengren

Rickard Bergengren och jag efter avslutade supertrösklar på Borås skidstadion. Gemensamma nämnare var pannband, Madshus skejtskidor och endast Craft-underställ på överkroppen.

Rickard Bergengren och jag efter avslutade supertrösklar på Borås skidstadion. Gemensamma nämnare var pannband, Madshus skejtskidor och endast Craft-underställ på överkroppen.

Igår fick jag till ett bra stakpass. Det var kul och stärkande. Jag åkte upp till skidstadion själv men mötte där Rickard Bergengren som skulle köra 2 st 20 min-intervaller med 2 min vila. Perfekt!

Planen för honom var tröskelfart, men självklart sket det sig när vi skulle fajtas i slutet. Det blev alltså ”supertröskel” istället, som vi kallar det. Första kvarten av båda intervallerna var dock kontrollerade. Vi var jämna men vi båda kom fram till att jag var ”marginellt men tydligt” bättre idag. Kanske 1-2 sekunder per kilometer.

Jag tyckte det kändes helt ok trots min ringa träningsmängd. Jag tror att det har hjälpt en del att jag varit hyfsat aktiv i vardagen med lektioner (räknar där ca 1/5 del som träningstid) samt utelek med barnen i form av bl a pulkaåkning och skidåkning.

Hela passet blev på 55 min varav alltså 40 min hyfsat fort. Det var snabbfört och ganska flackt konstsnöspår. Snittet per intervall landade på mellan 20,5 och 21,0 km/h.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Supertröskelpass med Rickard Bergengren

  1. loveljungstrom skriver:

    Hur många mil pulkaåkning behöver man göra för att köra Vasaloppet under 6 timmar??

Kommentarsfältet är stängt.