God jul

Vår julgran 2017

Vår julgran 2017

Idag är det julafton. 24 och 25 dec är två av få dagar på året som jag inte rör datamaskinen, så det blir tidsstyrda inlägg dessa två dagar. Det är sen gammalt.

Astrid är inne i en kristen period. Hon blev först inspirerad av skapelseberättelsen och bibeln av Astrid Lindgrens Madicken. Vidare vill hon att vi läser en kortare variant av bibeln på kvällarna och hon väljer ofta att höra om korsfästelsen. Och i söndags var vi hela familjen på julkoncert i Sjömarkenkyrkan.

När Idas mamma frågade Astrid vad som var det bästa med julen svarade hon ”Det är Jesus födelsedag”.

Ja, du hör. Detta med en far (jag) som inte direkt varit en flitig kyrkobesökare eller bibelläsare och en farfar (min far) som är djupt okristen. Båda mina föräldrar tror stenhårt på vetenskapen. Själv lämnar jag det aningen mer öppet, men jag har hittills aldrig sökt mig till kyrkan i vuxen ålder utöver traditioner och tillställningar.

God jul kära bloggläsare

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.