Otur? Nej

Tour de Ski är i full gång. Jag har i vanlig ordning inte sett så mycket eftersom jag tycker det är lurigt att sätta sig framför TV:n mitt på dagen på helgdagar, men lite grann har jag sett och läst. Och återigen provoceras jag över hur kommentatorer, åkare etc använder ordet ”otur” och ”tur”.

Vi hade familjen Thiberg, Tobias/Anna-Karin samt Regina/Jakob hemma på nyårsafton igår. Trevlig tillställning med god mat! Vi gjorde en snöborg vid midnatt, men hade smält sönder på morgonen.

Vi hade familjen Thiberg, Tobias/Anna-Karin samt Regina/Jakob hemma på nyårsafton igår. Trevlig tillställning med god mat! Vi gjorde en snöborg vid midnatt, men den hade smält sönder på morgonen.

Exempelvis läste jag detta på langd.se: ”– Jag sätter ner min egen stav rakt på skidan. Det är egen otur, eller vad man säger, sa Halfvarsson till SVT Sport.” Otur???

Jag kopierar ett tidigare inlägg jag skrev 12 december förra året:

Överanvänd inte ordet otur!
Det var dock en grej som provocerade mig oerhört mycket. Som provocerar mig oerhört mycket. Det är alla reportrar, journalister, kommentatorer och skribenter som inte verkar veta vad ordet otur betyder. Det är så ofta, så ofta jag läser, ser och hör de använda ordet otur vid stavbrott, fall, sjukdomar, skador etc.

Igår tyckte kommentatorerna att Jennie Öberg hade otur när hon föll i kvarten. Hon hade inte otur. Hon tog en chansning att ta en innerkurva där man inte borde ha gjort det. Hon låg efter och chansade (vilket nödvändigtvis inte var fel). Det kunde gått, men det gjorde det gick inte. Det kallas inte otur.

2 grader och regn. Mycket sådant nu. Konstsnöspåret är på 1200 meter och även om konstsnö tål mycket så får det här vädret inte hänga i hur länge som helst.

2 grader och regn. Mycket sådant nu. Konstsnöspåret är på 1200 meter och även om konstsnö tål mycket så får det här vädret inte hänga i hur länge som helst.

Det kallas inte heller otur att bli sjuk om man t ex sover lite, stressar mycket och hånglar med någon som är förkyld.
Det kallas inte heller otur om man bryter staven om man är stimmig i en masstart.
Det kallas heller inte otur om man bryter stavspetsar i Alliansloppet om man inte har hyfsad koll på vilka stavspetsar som har duglig metall och vilka som inte har det.
Det kallas inte heller otur om man skadar sig i vaden om man under vårens första löppass dunkar tusingar på bana.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Otur? Nej

  1. Pa skriver:

    dags att serva bilen så du slipper otur… 😉

Kommentarer är stängda.