Pappa på Tour de Ski

Ulf Wickström. Min far skötte drickalagningen helt perfekt!

Min far Ulf Wickström efter BUM i Borås 2014

Min far är en matematisk lagd 70-åring. Han är professor i brandteknik och jobbade större delen av sitt yrkesverksamma liv på SP i Borås (som nu heter Rise). Nu är han gästprofessor i Luleå samt gör lite egna projekt. Totalt sett jobbar han nog cirka halvtid.

Han har utvecklat några grejer genom åren och jag har tidigare skrivit om hans plattermometer, som ger mer precisa temperaturberäkningar än en vanlig termometer. Han har tillsammans med tillverkaren av produkten haft en del kontakt med landslaget och nu har det gått så långt att han fick vara med landslaget på Tour de Ski. Ikväll ska jag hämta honom på Landvetter.

Jag tycker det är ganska häftigt. Inte minst för att min far kanske inte direkt var den vassaste vallaren när jag var ungdomsskidåkare. Men så länge han inte vallar så kan han nog komma med en hel del värdefull input.

Nu är Vasaloppslägret i Grövesjön fullt med tjugo deltagare. Kul! Ser redan fram emot att komma upp till snön, vyerna, maten och gemenskapen!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.