Peder Öberg – pistmaskinsmästaren på Borås skidstadion

Anledningen till att vi har en sådan fin konstsnöanläggning på Borås skidstadion är framförallt för att många människor gör ett väldigt bra jobb. Både ideellt och avlönat. Och för de som gör det avlönat så är det ett fantastiskt slit som gynnar tusentals skidåkare.

Peder Öberg - pistmaskinsmästaren på Borås skidstadion

Peder Öberg – pistmaskinsmästaren på Borås skidstadion

En av nyckelpersonerna är Peder Öberg. Jag vet inte hur många år han kört pistmaskin, jag vet bara att han gör det otroligt bra. Det är inte bara att köra runt. Det handlar om tajming gällande väder, tid på dygnet, när man lyfter spåren i svängar nedför, fingertoppskänsla när något börjar på snett etc.

Peder är en trevlig person som ofta frågar mig efter input. Ödmjuk snubbe. Han vill alltid bli bättre och lära sig nya grejer. Skidförbundet ringde t o m till Peder när de behövde tips om salting av skidspår för att de ska hålla bättre i mildväder. För att handskas med mildväder är något vi blivit bra på i Västergötland.

Sedan spåren blev klara i november har Peder haft ledigt fem nätter. Resterande nätter (och dagar) har han kört pistmaskin för att vi ska kunna åka. Tack för det Peder!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Peder Öberg – pistmaskinsmästaren på Borås skidstadion

  1. Lars Bern skriver:

    Tummen upp för en sån eldsjäl!

Kommentarer är stängda.