2 mil-runda utanför Hedared

Öjemossarna utanför Hedared

Öjemossarna utanför Hedared

2 mil-rundan i naturen utan preparerade skidspår

2 mil-rundan i naturen utan preparerade skidspår. Jag brukar inte använda Strava, men gjorde det igår pga dåligt batteri på klockan. Se hela passet här

Lagom mycket snö på sjöarna för skejt

Lagom mycket snö på sjöarna för skejt

Jag fortsätter att njuta av den overkligt fina vårvintern i Borås. Igår gick jag upp i gryningen för att jobba några timmar innan barnen vaknade. Allt för att ha tid för en långtur på skidorna i naturen.

Efter tips från Jonatan Börjesson och Klas Hoof ställde jag bilen i Gantarås några kilometer nordväst om Hedared. I det området har jag aldrig satt min fot. Därifrån åkte jag på skaren på mossar, genom skogspartier, på sjöar med ett tunt lager med snö och på sparsamt plogade vägar i 2 mil. En runda på 2 mil! HELT UNDERBART. Det kändes lite som Nordenskiöldsloppet, eftersom det var ödsligt och jag tog mig från sjö till sjö med hjälp av kartan.

Jag körde skejt och det var lite lurigt i skogspartierna så snittfarten blev bara 10 km/h. Nästa gång jag skejtar en sådan tur ska jag söka mig ännu mer till sjöarna och de öppna mossarna. På vägen stannade jag till hos min klasskompis från högstadiet, Magnus Samuelsson. Han var på besök i sitt föräldrahem i Hedared och jag passade på att se SM-avslutningen på tremilen där med kaffe och ett gäng kakor. Trevligt!

En väg som var en perfekt skejtbädd

En väg som var en perfekt skejtbädd

Urban back country
Jag gav mig faktiskt ut på en halvtimmestur senare på dagen också, med start 250 meter hemifrån. Testade pappas gamla back country-skidor med stålkant (Fischer E99) och gick runt i Sjömarken med bambustavar och ryggsäck med träningspuls efter att skaren hade släppt. Mysigt! Denna träningsvecka lär f ö bli den bästa på länge.

I vår WhatsApp-grupp med skidåkare från Borås skrev någon idag ”Någon som kör några varv på stadion ikväll?”, varpå den personen fick en rejäl skriftlig utskällning av mig. Det borde vara straffbart att åka på en konstsnöanläggning med dessa förhållanden. Ut i naturen med er.

"Urban back country" i Sjömarken i en halvtimme senare på dagen

”Urban back country” i Sjömarken i en halvtimme senare på dagen

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 2 mil-runda utanför Hedared

  1. Claes skriver:

    Vad härligt det ser ut, brukar cykla förbi där på mina turer från sommarstugan i Mjöshult. Du får hälsa Klas Hoof, vi gick i skolan från 1:an upp till delar av gymansiet. Själv ligger jag med bruten höftled sen en vecka tillbaka efter ett ”oskyldigt snedtramp” vid spårbyte på ett isigt Arninge konstspår. Helt tokigt.

Kommentarer är stängda.