Lovikka, Tärendö och Ylläsjärvi

Karta Lovikka, Tärendö, Ylläsjärvi, Muonio etc.

Karta Lovikka, Tärendö, Ylläsjärvi, Muonio etc.

Det blir ett svårt vägval idag. Antingen via Muonio där många längdåkare och skidskyttar varit på läger på den tidiga snön i höstmörkret. Eller via Lovikka (där vantarna först stickades i slutet av 1800-talet), Charlotte Kallas hemort Tärendö och starten nära Ylläsjärvi.

Det blir nog den södra vägen (får bli norra på hemvägen), eftersom jag märkligt nog lyckades sticka ett par Lovikka-vantar helt själv i syslöjden. Jag valde för övrigt syslöjd framför träslöjd när det blev valbart på högstadiet. Det säger väl också en del om mina tillkortakommanden med en hammare i näven.

Taket blev för övrigt klart här hemma för några veckor sedan. Gick fint. Jag skottade en del snö en förmiddag och bar upp pannor en morgon. Annars höll jag mig borta och fokuserade istället på att koka kaffe till hantverkarna. Rätt person på rätt plats.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lovikka, Tärendö och Ylläsjärvi

  1. Håkan skriver:

    Ta vägen genom Junosuando och Kangos.. Mina barndomstrakter!

  2. Per Lenndin skriver:

    En liten kommentar Erik ang ”höstmörkret”. Det fina med hösten uppe i norr är att det är snö men inte så korta dagar och inte så kallt. I nov skiljer det ca1:40 tim i dagslängd mellan Stockholm och Kiruna……..till Stockholms fördel.
    Njut nu av en fantastisk skidhelg i Levi!!

Kommentarsfältet är stängt.