Backyard ultra i kul sammanträffande

Kanallöpning i Port de Soller. Det var premiärtur för nya Crafttröjan.Oavsett var och när jag befinner mig i Sverige kommer folk fram och pratar som stött på mig i olika sammanhang. Det är alltid trevligt. Ibland är det extra minnesvärt. Som i Stockholm i torsdags då jag satt med lapptopen i knäet på en mur på en tvärgata till Sveavägen.

Det var en kille som kom fram som hade hört mig prata om när jag åkte skidor i 24 timmar i Jonas Coltings pod för två år sedan. Han hade blivit inspirerad att göra ett 24-timmarslopp och just dagen efter skulle han göra sitt första event på 24 timmar, en backyard ultra.

Ännu mer lustigt var att jag just denna dag för första gången hade hört talas om konceptet backyard ultra. Har jag förstått saken rätt går det till så här:

  • Varvet är 6,7 km
  • Du ska springa ett varv per timme
  • Du får springa varvet hur fort du vill bara det går under timmen
  • Efter ett dygn är du uppe i 100 miles (161 km)

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s