CCC1000-avslutning och Acid Masters

Acid Masters-pass på Acid Training

Acid Masters-pass på Acid Training

Mina Acid Masters-resultat

Mina Acid Masters-resultat

Trött efter Acid Masters i nästan en timme. Körde i CCC1000-tempodräkten.

Trött efter Acid Masters i nästan en timme. Körde i CCC1000-tempodräkten.

Jag kunde inte vara med på hela Vasaloppets partnerträff i torsdag, eftersom det var CCC1000-avslutning. CCC1000 är en träningsgrupp som finns i Stockholm, Piteå/Luleå samt Skåne. Min roll där är “huvudtränare” och jag är bl a med som tekniktränare och föreläsare på ett antal läger under hösten.

Vi träffades kl 16.30 på Acid Training, som är ett gym som Fredrik Erixon (initiativtagare till CCC1000) har startat med en kollega. Där kör man högintensiva pass med fyra moment: SkiErg, roddmaskin, Wattbike och styrka. Dagens till ära skulle vi köra Acid Masters, som i en liknande form finns som tävling under Fitnessfestivalen i höst. Upplägget vi körde var:

 • 10 min SkiErg så fort som möjligt
 • 1 min vila
 • 5 min med så många squats som möjligt utan vikter direkt följt av
 • 5 min med så många armhävningar som möjligt
 • 1 min vila
 • 10 min Wattbike (stationär cykel) så fort som möjligt
 • 1 min vila
 • 5 min med så många burpees som möjligt
 • 5 min med plankan så länge som möjligt
 • 1 min vila (om man klarar 5 min, jag var tämligen astrött och orkade bara 2 min, så 4 min vila för mig)
 • 10 min roddmaskin så fort som möjligt
Markus Jönsson ska gå in i CCC1000 och hålla i syd-gruppen. Han mötte gänget för första gången i torsdags.

Markus Jönsson ska gå in i CCC1000 och hålla i syd-gruppen. Han mötte gänget för första gången i torsdags.

Efter dessa 54 min var jag rejält urblåst. Helt otroligt trött. Många minuter över 90 procent av maxpuls. Och typ ingen uppvärmning.

Styrkemomenten är såklart subjektiva, men så länge du kör lika från gång till gång kan du jämföra. Du får poäng i meter för styrkemomenten och så leder det till ett total antal meter. I plankan får du bara poäng för varje jämn minut och när du går ner första gången är du klar. I övriga styrkemoment väljer du själv hur mycket du vill pausa. Jag kommer nog testa hemma i källaren, då jag har redskapen (dock ingen Wattbike utan annan stationär cykel).

Träningsvärken från helvetet
Jag har genom året haft rejält med träningsvärk många gånger. Men det jag har känt efter det här slår nog det mesta. Kanske allt. Benen är helt rökta av alla squats och axlar och triceps skriker från armhävningarna.

Eftersom jag bara har tränat styrka typ en gång i månaden senaste året (ska bli oftare) så var en tävlingsform av styrkeövningar kanske inte helt optimalt. Jag har haft lite svårt att sova då axlarna ömmat och det var varit problematiskt att böja sig ner.

Efter två dagar var det värst (som vanligt) men även idag tre dagar efteråt är det ordentligt smärtsamt. Jag fick t o m ta en smärtstillande idag, vilket jag nästan aldrig gör. Detta för att Jojje Borssén och jag ska spela in lite filmer för adepterna i Wickström Coaching, bl a rullskidor, skidgång och spänst.

CCC1000-avslutning på Mornington Hotel. Vi var ca 25 st och alla deltagare fick diplom som Fredrik Erixon delade ut.

CCC1000-avslutning på Mornington Hotel. Vi var ca 25 st och alla deltagare fick diplom som Fredrik Erixon delade ut.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på CCC1000-avslutning och Acid Masters

 1. Fredrik skriver:

  Du är grym Erik och du kommer nog att leverera toppen resultat på AcidMasters World Championship i november…

Kommentarer är stängda.