Kul start för Wickström Coaching

Roligt att så många hoppat på vårt koncept för att hjälpa motionärer i skidspåret! Sugen? Anmäl dig här.

Succéstart för Wickström Coaching 

Redan nu har mer än 35 skidmotionärer bestämt sig för att ta rejäla kliv som skidåkare inför nästa vinter. 2 april började de första adepterna träna med det noga planerade och strukturerade träningsupplägget som Wickström Coaching erbjuder.

Jojje Borssén kommer inte röra coachingen, men han fixar med filmning, hemsida och nödvändig adminstration. Det känns oerhört inspirerande att jobba ihop och fokusera på sina bästa områden.

Jojje Borssén rör coachingen, men han fixar med filmning, hemsida och nödvändig adminstration. Det känns oerhört inspirerande att jobba ihop och fokusera på sina bästa områden.

En ny våg av motionärer förväntas börja under sommaren och hösten för att prestera på topp i motionslopp som Tjejvasan, Marcialonga och Vasaloppet under vintern.

– Vi är glada över att intresset var betydligt större än vad vi vågade hoppas på. Nu ska vi göra allt vi kan för att utveckla våra adepter till bättre skidåkare. Jättekul också hur folk peppar och motiverar varandra i vår slutna Facebook-grupp. Motionärer söker inte bara kunskap. Motivation och inspiration är också viktiga faktorer, säger Erik Wickström, grundare och coach i Wickström Coaching. 

Erik har varit en eftertraktad coach för skidmotionärer i många år och har en träningsfilosofi som skiljer sig från många andra coacher, där han sätter motionären i centrum som utgångspunkt istället för att använda ett elittänk och försöka översätta det till ett träningsupplägg för medelsvensson. 

Jojje filmar och bygger hemsida, jag sköter själva coachingen. Rätt person på rätt plats!

Jojje och jag i Orsa i vintras där vi spelade in delar av materialet för filmerna om teknik, utrustning etc

Start när som helst
Även om du kan hoppa på träningsprogrammen inför Vasaloppet när du vill finns det fasta startdatum då det blir lättare för folk att mentalt ladda inför en ”nystart” vid ett fast datum.

Vasaloppet/Öppet Spår grupp A med 7-12 timmars träning per vecka samt Vasaloppet/Öppet Spår grupp B med 4-8 timmars träning per vecka är de grupper som har flest adepter. De tio träningsgrupperna har alla olika program men följer samma coachinginformation med filmer, poddar, artiklar som ständigt publiceras på wickstromcoaching.com exklusivt för adepter.  

Bra inledning
Erik driver Wickström Coaching tillsammans med Jojje Borssén, som har byggt och underhåller hemsidan, samt filmar, klipper med mera.

– Jämför man första året då vi startade Colting Borssén Coaching (triathloncoaching med samma upplägg, startade 2015) är denna tjänst redan större. Det tar några år att bygga förtroende för en ny typ av tjänst och givetvis är det viktigt att själva träningsupplägget funkar så adepterna lyckas nå sina mål och pratar gott om tjänsten. Vi har coachat över 300 personer hittills med vårt triathlonupplägg och lyckats bra med vår målsättning – att göra folk till bättre triathleter. Därför känns det extra spännande att vi fick en sådan bra start, säger Jojje Borssén, producent och medgrundare till Wickström Coaching. 

Redan nu kan man anmäla sig till starten 23 juli och 15 oktober som är de stora startdatumen för programmen, men det går som sagt att hoppa på när som helst. www.wickstromcoaching.com

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.