16,1 km löpning i mellanmjölkstempo

Våra barn går på skogslek (orienteringen för de minsta) vid Hestrastugan varje tisdag, där Ida är en av ledarna.

Skogslek (orientering för de minsta) vid Hestrastugan. Ida, Martin Josefsson, Oskar Hane och Linda Hallberg återfinns i ledarstaben. Jag själv höll i skidgruppen med Lars Gamalielsson.

Skogslek (orientering för de minsta) vid Hestrastugan. Ida, Martin Josefsson, Oskar Hane och Linda Hallberg återfinns i ledarstaben. Jag själv höll i skidgruppen med Lars Gamalielsson.

Vi hade kommit dit i olika bilar i tisdags och Ida var hurtig och sprang hem till Sjömarken på Sjuhäradsleden så en bil blev kvar vid Hestrastugan. Ida har inte sprungit där tidigare och “höll på att hosta upp lungorna” på vägen upp till Ebbared. Den sträckningen av Sjuhäradsleden är f ö väldigt fin.

Ny bil
Att vi kunde komma i två bilar beror f ö på att vår Volvo V70 från 2006 med drygt  27 000 mil under bältet har fått konkurrens.

I vintras kände jag att det trots allt har hänt en del med bilar senaste 12 åren och dessutom var jag sugen på fyrhjulsdrift. Det blev många funderingar kring ny eller gammal, leasa eller köpa, på företaget eller privat etc.

Till slut gick jag till Toveks bil i träningskläder och med två barn i släptåg och sade att jag ville hyra en ny Volkswagen Passat Alltrack på företaget i tre år. Försäljaren påpekade att det hette “leasa”, men hur som helst har vi i a f en sådan bil nu. Den är jättebra. Vi har ännu inte bestämt om vi behåller Volvon eller ej.

Lugnet före stormen. Vi behövde två västar till lekarna så jag halade fram två gamla ledarvästar från Ski Classics.

Lugnet före stormen. Vi behövde två västar till lekarna så jag halade fram två gamla ledarvästar från Ski Classics.

Barnkalas och löppass
Idag är det klämdag. Vi är hemma hela helgen med diverse aktiviteter. I onsdag hade två familjer på middag och igår var vi bortbjudna. Och före det hade vi barnkalas med 15 barn. Idag jobbar jag några timmar medan Ida och barnen är hos Idas föräldrar i Aplared, där även Idas syster och hennes barn håller till. Ikväll blir det nog ett par kusiner som sover över.

Men så äntligen till träningen. Det går fortfarande dåligt med timtalen och jag kommer sällan upp i målet på 7 timmar per vecka. Idag sprang jag i a f ett fint pass i mellanmjölkstempo, 77 procent av maxpuls i snitt. 4.45-fart på grusväg och stig. 16,1 km, årets näst längsta löppass. Flera nya stråk, kul. Tog mig till Hestrastugan för att hämta upp bilen vi lämnade där i tisdags.

100 km på SM om knappt två månader känns långt, men jag ska göra ett försök.

Avslutade dagens löppass på Hestrastugan

Avslutade dagens löppass på Hestrastugan

I förrgår fanns med en sträng på 16 meter konstsnö att åka på vid Hestrastugan. Idag var den bara ett fåtal meter.

I förrgår fanns med en sträng på 16 meter konstsnö att åka på vid Hestrastugan. Idag var den bara ett fåtal meter.

Mellanmjölkträning inför SM 100 km i Helsingborg under SM-veckan i juli 2018

Mellanmjölkträning inför SM 100 km i Helsingborg under SM-veckan i juli 2018

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på 16,1 km löpning i mellanmjölkstempo

 1. David Holm skriver:

  Vad fick du för löpindex på polar klockan och vad brukar du ligga på?

 2. Ruben skriver:

  Vad säger löpindex? Jag känner mig inte som “elit”. Får ofta ett värde runt 65-66. Är 38 år.

 3. Erik Wickström skriver:

  Tack för länken David! Tror jag snubblat in där någon gång tidigare. Det är lätt att vifta bort den funktionen som något överdigitaliserat påhitt, men den ger faktiskt genomtänkt och ger en helt ok bild av verkligheten.

 4. Ruben skriver:

  Jag får omvärdera min syn på elit efter att ha läst igenom polarlänken. Skön insikt att få en fredagskväll när barnen sover och jag förbereder en födelsedagsfrukosttårta till minstingen, jag är elit (om jag bortser från maratontiden, som jag inte tror mig vara i närheten av). Här har jag levt i självförnekelse.

 5. Mats skriver:

  Mellanmjölksträning: den bästa och härligt underskattad.

Kommentarer är stängda.