Visma Ski Classics season IX

Visma Ski Classics season IX individual prologue Livigno

Visma Ski Classics season IX individual prologue Livigno

Igår startade releasen av nästa års Visma Ski Classics, med ett lopp per dag som blir avslöjas. När denna internationella långloppscup startade säsongen 2011 ingick sex lopp. Sedan växte den upp till tretton lopp till säsongen 2017, innan det blev elva lopp i vintras.

Nästa vinter blir det tolv lopp och en nyhet som redan är offentlig är att både lagtempot och den individuella prologen (dock gemensam start) går samma helg. Det tror jag åkarna gillar. I vintras blev det kanske för lite med bara 11 km en helg och 35 km helgen efter.

Nu blir det lagtempo 15 km på fredagen och 30 km masstart på söndagen. Båda loppen i Livigno, men friställt från långloppet Sgambeda som går på samma ort på lördagen.

Följ releasen av loppen här.

Jag och Roberto Vacchi på presskonferensen igår

Vintern 2013 hade jag inte bara en märklig frisyr, utan jobbade även som moderator på alla presskonferenser i Ski Classics. På Vasaloppets presskonferens gjorde jag det tillsammans med Roberto Vacchi, som jag jobbat med i några olika sammanhang. Otroligt trevlig snubbe.

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.