Rullskidåkning, padel, simning i Viskan och middag

Lunch på Tugg

Lunch på Tugg. Många skidåkare. Den med sämst bästaresultat i Vasaloppet har blivit 298:a.

Z hade bokat bord på Tugg för lunch

Mattias “Z” Carlzon hade bokat bord på Tugg för lunch

Rickard Bergengren och jag efter segern i padelturneringen

Rickard Bergengren och jag efter segern i padelturneringen

Rickards silvershorts gjorde sig bra till det mesta

Rickards silvershorts gjorde sig bra till det mesta

Rickard Bergengren simmar i Viskan i Borås

100 m SkiErg-tävling i atletklubben i vår källare

100 m SkiErg-tävling i atletklubben i vår källare

Som jag nämnde i förra inlägget hade vi boråsare (plus Landvetterbon Kanto) som ska gå på bröllopet en heldag med Rickard Bergengren i lördags.

Kanto, Doktor Grenlöv och jag hade bestämt träff för ett rullskidpass kl 10 i vår WhatsApp-grupp. Övriga ljög och sade att de inte kunde av olika anledningar. Genom diverse överraskningsmoment ploppade sedan övriga i gruppen fram efter några kilometer. Rickard blev verkligen förvånad så det blev lyckat.

Trött på rullskidorna
Rullskidpasset blev sedan ganska hårt. 48,5 km stakning med 17,8 km/h i snitt på fyror för min del, med rulleåkning. 350 höjdmeter. Vi lade in ett gäng spurter under vägen och även ett individuell tempolopp på ca 6 min ungefär halvvägs. Det loppet var också första delen i en trekamp.

Middag på vår altan

Middag på vår altan

De andra körde aningen lättare hjul och jag kroknade totalt sista tredjedelen och fick släppa i de två sista långa dragen. Kul och bra pass.

Efter dusch och lunch spelade vi padel. Det är andra gången jag gör det och det är riktigt kul. Min bästa tennismatch någonsin var mot Rickard på Hjularöd, då jag spöade honom på sin hemmaplan med 6-0. Därför valde Rickard mig som partner i turneringen där de fyra lagen mötte varandra. Trots miserabel inledning lyckades vi vinna totalt genom bra returer av mig och Rickards fantastiska skills vid nätet.

Seger i pingisen
Efter padelmatchen sade vi på skoj att Rickard skulle simma mot Druvefors i Viskan genom stan. Han var på tårna och hoppade i och bröstsimmade till Sandvalls plats, till många flanörers glädje.

Ove Nilsson anslöt till Grand kring midnatt. Han hade kört Vätternrundan samma dag på 6 h 48 min med Team Mustasch.

Ove Nilsson anslöt till Grand kring midnatt. Han hade kört Vätternrundan samma dag på 6 h 48 min med Team Mustasch.

På kvällen åkte vi till mig för middag. Trekampen fortsatte också med 100 m SkiErg och pingisturnering. Kanto sopade hem 100 m SkiErg med 17,2 s och jag vann pingisturneringen efter att fått in forehandlooparna bättre än vanligt mot Snickar’n i finalen.

Strax innan midnatt bar det av till grand. Jag tog cykel ner till stan från Sjömarken (ca 7 km) för att kunna cykla hem, vilket jag gjorde typ halv två. Naturligtvis körde jag med cykelskor, blir mycket roligare så. De andra skarvade på ute på stan ett par timmar till. Sammanfattningsvis en riktigt kul dag som Rickard verkade väldigt nöjd med.

Rickard Bergengren

Rickard Bergengren

Simon Grenlöv

Simon Grenlöv

Jakob Böhm

Jakob Böhm

Magnus Sjöbjer

Magnus Sjöbjer

Daniel Abrahamsson

Daniel Abrahamsson

Johan Kanto

Johan Kanto

Mattias Carlzon

Mattias Carlzon

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.