Sympatipasset

Sympatipasset - insamling till Hjärtebarnsfonden

Sympatipasset – insamling till Hjärtebarnsfonden

Jag har alltid beundrat folk som gör privata insamlingar till välgörande ändamål. Samtidigt har jag aldrig varit lockad av att själv ta tag i en insamling. Jag har slarvigt tyckt att det är småpengar jämfört med den offentliga finansieringen. Men så nyligen såg jag statistik på hur oerhört mycket pengar som dessa privata initiativ drar in till bra saker.

Ett av 1064,5 varv på det 412 meter långa spåret i Vålådalen. Foto: Magnus Östh.

Ett av 1064,5 varv på det 412 meter långa spåret i Vålådalen. Foto: Magnus Östh.

Därför tänkte jag försöka samla in en slant i samband med att jag springer SM 100 km tors 5 juli i Helsingborg. Då ska jag springa 20 varv på en 5 km-bana. Från nu till 5 juli kan du springa ditt eget pass på 20 varv (fast förmodligen kortare). Se info nedan.

Det känns bra att göra något personligt. Dels hyllar jag det monotona med många varv, dels har jag en nära anknytning till Hjärtebarnfonden.

Sympatipasset
Tors 5 juli springer Erik Wickström SM 100 km på en 5 km lång varvbana i Helsingborg. För att sympatisera med honom på hans galna upptåg kan du själv springa, cykla, simma, SUPa eller åka rullskidor 20 varv. Fast kanske inte så långt. Det kan t ex handla om att springa 20 varv på en 400 m-bana (8 km) eller cykla 20 varv runt kvarteret där du bor. Gör det idag, i morgon eller någon annan dag senast 5 juli.

Att springa 100 km är tufft, men det går inte att jämföra med att ha ett medfött hjärtfel, som Eriks dotter och många andra har. Därför får du gärna skänka 10 kr per varv du kör (200 kr för 20 varv) till Hjärtebarnsfonden. Eller en annan summa som du känner för.

Använd gärna hashtaggen #sympatipasset om du lägger ut passet i sociala medier.

Klicka här för att donera

Du kan också skippa träningen och enbart skänka en slant.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.