Ljuvliga Vejbystrand

Trollskogen i Vejbystrand. En fantastisk naturlig lekplats där vi kan hänga i timmar.

Trollskogen i Vejbystrand. En fantastisk naturlig lekplats där vi kan hänga i timmar.

Pappa och Astrid gräver upp potatis för lunchen

Pappa och Astrid gräver upp potatis för lunchen

"Åka farfars racerbåt" är något barnen uppskattar. Racerbåten är inte jättesnabb, men härligt att vara ute på havet.

”Åka farfars racerbåt” är något barnen uppskattar. Racerbåten är inte jättesnabb, men härligt att vara ute på havet.

I måndags efter Astrids fotbollsavslutning åkte vi ner till Vejbystrand i Skåne, där både min mor och min far har stuga. Vi tog gamla vägen via Smålandsstenar där Martin Josefssons föräldrar bor. Där bjöds det på te och hembakt bröd. Tack för det!

En morgon skulle jag gå ut och springa, men barnen verkade släppa iväg mig ensam. De skulle minsann också löpträna. 1,3 km blev det. Mest löpning men även en del lek och gång.

En morgon skulle jag gå ut och springa, men barnen verkade släppa iväg mig ensam. De skulle minsann också löpträna. 1,3 km blev det. Mest löpning men även en del lek och gång.

I tisdags åkte vi till Idas syster Erika med familj i Höganäs. De har precis fått sitt tredje barn. De andra två är exakt i våra barns åldrar och de leker för fullt. I onsdags och torsdags var de i Vejbystrand och lekte. Och på midsommar var vi i Höganäs, dit även Karoline Björk (fd Isberg) och hennes familj kom. Också de med barn i liknande ålder. Vi sov över där så det blev en femte dag i rad som vi lekte med kusinerna i Höganäs.

Det är verkligen en ynnest att barnen har kusiner i samma åldrar inte bara i Borås, utan även i Höganäs och Östersund. De är speciellt med släkt. Jag själv har inga kusiner.

Vi bodde första veckan hos min far och nu ska vi bo hos min mor. Jag trivs oerhört bra i Vejbystrand. Min far är från Ängelholm och min mor från Helsingborg och de hyrde stuga i Havsbaden några år innan de köpte i Vejbystrand 1990. När jag var liten brukade jag vara där hela sommarloven. Även nu skulle jag kunna tänka mig ett tio veckor långt sommarlov där, men så länge blir det inte.

Alla bilder i det här inlägget är tagna med iPhone X. Jag gillar verkligen kameran i porträttläget.

Träningen flyter på hyfsat, återkommer om det i separat inlägg.

Lurigt underlag i samband med en utflykt till Kullaberg

Utflykt till Kullaberg

Ida och jag i midsommarkransar

Ida och jag i midsommarkransar

Erika (Idas syster) och Niklas Lundgren, som bor i Höganäs

Erika (Idas syster) och Niklas Lundgren, som bor i Höganäs

Jens och Karoline Björk, som bor i Varberg

Jens och Karoline Björk, som bor i Varberg

Takbox på sommarsemestern har sina fördelar när man ska samla björkris till midsommarstången.

Takbox på sommarsemestern har sina fördelar när man ska samla björkris till midsommarstången.

Ida klädd för midsommarjoggen, som vi alltid kör på midsommarafton. En barnklass och en vuxenklass.

Ida klädd för midsommarjoggen, som vi alltid kör på midsommarafton. En barnklass och en vuxenklass.

På midsommardagen tog jag en rullskidtur från Höganäs förbi Mölle till Kullens fyr och tillbaks. Fint!

På midsommardagen tog jag en rullskidtur från Höganäs förbi Mölle till Kullens fyr och tillbaks. Fint!

Per Sjögren, en av tre grundare till Kullamannen. Caféet och inträdet till Kullens fyr verkar drivas av Kullamannen Sports Club.

Per Sjögren, en av tre grundare till Kullamannen. Caféet och inträdet till Kullens fyr verkar drivas av Kullamannen Sports Club.

Ulf Wickström, min far

Ulf Wickström, min far

Min skidgymnasiekompis Joakim Gustafsson, aka Jochen, bodde hos oss i tre nätter i Vejbystrand i samband med att han körde veteran-SM i cykel i Båstad. Det blev ingen medalj denna gång, men nästa år så! Väldigt trevligt besök!

Min skidgymnasiekompis Joakim Gustafsson, aka Jochen, bodde hos oss i tre nätter i Vejbystrand i samband med att han körde veteran-SM i cykel i Båstad. Det blev ingen medalj denna gång, men nästa år så! Väldigt trevligt besök!

Kusinerna har börjat göra djungler hemma av krukväxter, något som snabbt överfördes till våra barn

Kusinerna har börjat göra djungler hemma av krukväxter, något som snabbt överfördes till våra barn.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.