32 km löpning och Hästens vatten med Rickard och Marika

Rickard Bergengren, Marika Sundin och jag efter avslutat pass i Hästens vatten-backen på Hallandsåsen

Rickard Bergengren, Marika Sundin och jag efter avslutat pass i Hästens vatten-backen på Hallandsåsen

Det blev återigen en bra träningsvecka förra veckan, nästan 8 timmar. Här är två av passen:

  • Hästens vatten-backen på Hallandsåsen 3 gånger. Stakning på treor med Rickard och Marika (hon trad på 2:or). Drygt 100 meter stigning per intervaller. Snitt 9.28 min, jämfört med rekordsnittet på 8.57 min. Inte jättebra förhållanden, men känner att jag har tappat en del i överkroppen av för lite rullskidåkning och styrka. Ska öka den träningen efter 5 juli. Rickard hade inte dagen och var lite efter.
  • 32 km löpning i 4.15 min/km-fart. Ca 13 km på Skåneleden vid havet på grusvägar och stigar i kohagar. Ca 19 km asfalt. Allt nästan helt platt. Drygt 100 höjdmeter totalt. 176 i stegfrekvens i snitt. Kändes OK, men kändes i benen med all asfalt. Jag tror inte jag sprungit mer än 5 km asfalt i samma pass tidigare i år. Detta var sista långpasset före SM 100 km löpning 5 juli i Helsingborg. Skörden över 3 mil blev 31, 32, 32 och 36 km. Självklart rejält i underkant och mindre än planerat, men jag får hoppas på det bästa på SM. Det enda jag vet är att det kommer att göra fruktansvärt ont.
32 km på Bjärehalvön

32 km på Bjärehalvön

Trött efter 32 km. Tur SM bara är mer än tre gånger så långt.

Trött efter 32 km. Tur SM bara är mer än tre gånger så långt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.