Framsteg i stakningen

Oscar Ekdahl, Kristian Olofsson och jag vid Godisladan i Sjömarken efter avslutad rullskidtur

Oscar Ekdahl, Kristian Olofsson och jag vid Godisladan i Sjömarken efter avslutad rullskidtur

Ny bra träningsvecka förra veckan. Över 9 timmar. Igår körde Kristian Olofsson, Oscar Ekdahl och jag Seglora t o r med lite skarv med start tidigt från Godisladan i Sjömarken. Turen blev ca 42,5 km och jag stakade på Swenor-4:or. Kände mig starkare än tidigare i år och fick helt okej fart utan att köra mig speciellt trött. Snittet blev kring 17,5 km/h.

Gruppen ”Sjömarksrullare” har blivit ett bra gäng. Vi är inte många i gruppen, men flera av deltagarna har småbarn och de flesta har inte ett traditionellt 8-5-jobb. Det gör att det blir träningstider som jag gillar, t ex dagtid vardagar eller sent på kvällen samt tidigt på helgmornar. Ofta skickar någon ut en förfrågan dagen innan.

Många som jobbar vanliga tider vill av förklarliga skäl träna kring kl 16-19 på vardagar och starta kl 10 på helgerna. De tiderna undviker jag gärna så gott det går som småbarnsförälder. Men i höst ska jag i alla fall pröva att vara med övriga topp 100-åkare i Borås i form av Rickard Bergengren och Doktor Grenlöv på några onsdagseftermiddagar.

Det blev även två styrkepass förra veckan. Vet inte när det hände senast. Men det är behövligt. Jag har tappat ganska mycket i överkroppsstyrka senaste året.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.