Mountainbike i Mora i Turist samt Mathias Svensson och prosopagnosi

Omslag tidningen Turist augusti 2018. Brukar ni också köpa mattor för att matcha era tidningsomslag?

Brukar ni också köpa mattor för att färgmatcha era tidningsomslag?

Mathias Svensson och jag utanför Navet i Borås, där hans företag Effektiv ligger. Håkan Mild är med och driver kontoret i Göteborg.

Mathias Svensson och jag utanför Navet i Borås, där hans företag Effektiv ligger. Håkan Mild är med och driver kontoret i Göteborg.

För det första 
Jag gör korta intervjuer på 30-60 sekunder med Kretsloppets sponsorer för Kretsloppets sociala medier. Igår träffade jag Mathias Svensson, som tidigare varit fotbollsproffs i England i många år och även tog guld med Elfsborg 2006.

I vintras bytte jag några ord med Mathias på skidstadion och han har även anknytning till Aplared, där Idas föräldrar bor. Annars har jag inte pratat med honom tidigare.

Efter intervjun sade Mathias ”Jag måste ju få ta en selfie nu när jag träffar Erik Wickström”. Det kändes såklart omåttligt stort. Det givna hade ju liksom varit tvärtom. Efteråt tog jag även en selfie med min telefon.

För det andra
Av alla magasin jag prenumererar på, läser då och då samt bläddrar i så är tidningen Turist från STF en av mina favoriter. Jag är medlem i STF, delvis för att vi bor på STF Grövelsjön Fjällstation när vi är i Grövelsjön på sommaren och att vi bor där på mitt Vasaloppsläger i januari (24-27 jan i år).

MTB i Mora i tidningen Turist augusti 2018

MTB i Mora i tidningen Turist augusti 2018

I senaste numret hade Håkan Wike (som tidigare anlitat mig som frilansare för Utemagasinet) skrivit en jättebra artikel på sju sidor om stigcykling i Mora. Det verkar vara en bra mountainbikedestination, vilket är lätt att misstänka när man springer i skogarna. Och då menar jag inte Vasaloppsspåret, där cyklade de ingenting.

För det tredje
I måndags hörde jag ett program på P1 om s k superigenkännare, alltså folk som har väldigt lätt att känna igen ansikten. Tydligen jobbade polisen i England med sådana personer.

Jag själv ligger långt bort på andra sidan av normalfördelningskurvan. Så långt bort att man nog skulle kunna diagnostisera mig som lätt prosopagnostiker, vilket betyder. Det kan vara både lite lustigt och lite pinsamt ibland. Som t ex på min svägerska Erikas fest för ett par veckor sedan. Av de tolv personerna på kalaset var det fem som jag hade träffat tidigare men inte kände igen medan de kände igen mig.

Och då är det inte så att jag bara inte kan placera dem. Nejdå, fyra av fem var för mig helt nya ansikten. Inte ett uns av igenkännande. En av dem kunde jag ana att jag kanske hade träffat tidigare.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mountainbike i Mora i Turist samt Mathias Svensson och prosopagnosi

  1. Mats skriver:

    Haha, sjukt göy å lese om tredje.

    – jag är nog raka motsatsen, känner igen folk överallt hela tiden och funderar ofta på hur det är för alla de som jag jämt förstår inte känner igen mig, jag tar det aldrig personligt, tycker mer det är roligt att kunna välja själv om jag vill skapa ett ”spontant” möte eller ej.

Kommentarer är stängda.