Arbete med Pro Skiing och ingen träning än

Fyra träningsfria dagar och två besök hos naprapaten David Privér. Det är facit denna vecka än så länge.

Privér var f ö en omtalad vikare på gympan i Sandared på högstadiet. Han äntrade en lektion en gång och gjorde den muskelärt oerhört krävande övningen ”stora korset” i ringarna hur lätt som helst och sade: ”Kan ni göra det här får ni MVG direkt”.

Min dåvarande klasskompis Bizze Wing och jag pratade om det igår och han vill hävda att Privér till och med gjorde det i bar överkropp, vilket jag dock är ytterst tveksam till. Man ska komma ihåg att Bizze lever efter devisen ”Man ska aldrig låta sanningen komma i vägen för en bra historia”, vilket för det mesta är en väldigt bra och livsbejakande sentens som jag tycker fler borde ta efter.

Telefonintervjuer för Visma Ski Classics-tidning
Som naprapat har Privér en mer ödmjuk ton och uppenbarligen tycker jag att han är bra eftersom jag vänt mig till honom flera gånger vid skador. Ryggen är klart bättre, men inte bra än. Om förbättringen beror på tiden, hans behandlingar eller en kombination är svårt att säga.

De flesta timmarna framför datorn har denna vecka gått till att skriva artiklar för Visma Ski Classics tidning Pro Skiing, som jag skrivit engelskspråkiga artiklar till fyra år i rad. Jag har bl a intervjuat Johanna Ojala och Magnar Dalen och ska inom kort prata med HC Holmberg.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , . Bokmärk permalänken.