Trädgårdsskidor/höstskidor/skidor av plankor

Det är inte ofta man ser mig med en skruvdragare i handen, men när det är viktiga saker som ska fixas så åker min Milwaukee som jag vann i Engelbrektsloppet fram.

Trädgårdsskidor eller höstskidor eller vad det heter. Skidor av brädor med öglor. Avklippta spännband med som öglor med brickor på vardera skidor in remmen i det här fallet.

Trädgårdsskidor eller höstskidor eller vad det heter. Skidor av brädor med öglor. Avklippta spännband som öglor med brickor på vardera skidor om remmen i det här fallet.

Barmarksstart
Förra veckan var det avslutning på skogsleken/orientering och igår startade skidträningen i Hestra IF, där både Astrid och Maj är med. Förutom mig som någon slags sammankallande är även Oskar Hane, Lars Gamalielsson och Hanna Gerhardsson ledare.

Barnen har under två år varit med i skidskolan på vintern, där jag varit ledare ett av åren, men vi har tidigare inte varit på barmarksträning. Jag vet egentligen inte vad man gör med 4-6-åringar i oktober och november, men det kändes som de 18 (betydligt fler än förra året tydligen) deltagarna hade kul. Vi gjorde uppvärmningslekar, hinderbana, sprang en sväng samt åkte ”skidor”.

Snickrade
Jag vet inte vad det heter för jag har bara sett det på bild. Men jag har börjat kalla dem för trädgårdsskidor eller höstskidor. Alltså brädor där man fäster öglor för att gå på skidor i takt på barmark. Perfekt för barmarksträning för barn och ungdomar tänkte jag.

Träningen går uselt. Men jag sprang i alla fall hem från Hestrastugan igår genom skogen. Drygt 6,5 km, fin stig nästan hela vägen. Tack till Peder Hallberg för lån av pannlampa.

Träningen går uselt. Men jag sprang i alla fall hem från Hestrastugan igår genom skogen. Drygt 6,5 km, fin stig nästan hela vägen. Mestadels Sjuhäradsleden. Tack till Peder Hallberg för lån av pannlampa.

Jag försökte googla fram hur man skulle göra ett par, men fann inget. Så istället köpte jag brädor och tog fram såg, skruvdragare, skruv, brickor, spännband, sax, tändstickor, tumstock och ett försök till glatt humör.

Det blev ändå ganska hyfsat. Ett par fyrmannaskidor och två par tvåmannaskidor som vi lät barnen prova på träningen. Det var svårt med fyramannaskidorna, men det funkade ganska bra med tvåmanna och barnen åtminstone sade att de ville göra det igen.

Stolt som en tupp
Sedan hände det magiska. En grupp med äldre barn, som leds av Henrik Sjöberg som jag åkte skidor med som liten (då Pentonen) kom fram till mig och sade att ungdomarna i hans grupp hade sett när småttingarna gick på skidorna och de ville testa. Så hans grupp körde också på skidorna och det hade blivit populärt.

Vilken självförverkligande. Det är nog första gången andra har glädje över något jag har skapat med verktyg i händerna. Jag var stolt resten av kvällen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Trädgårdsskidor/höstskidor/skidor av plankor

  1. Niklas Solsjö skriver:

    Tack för tipset! Det ska jag tillverka och köra med kidsen på 5-7 år i klubben😃 Blir perfektsom kul grej till sista passet på höstsäsongen!

Kommentarer är stängda.