Föreläsning och skidgång i Ursvik

Föreläsning om konditionsträning för nybörjare och motionärer på Xylem i onsdags

Föreläsning om konditionsträning för nybörjare och motionärer på Xylem i onsdags

I onsdags höll jag en föreläsning på företaget Xylem i Stockholm.

Min första biologikurs på universitet i Alaska var Biology 105 med Kent Schwaegerle. Det var en tuff kurs som krävde mycket arbete. I gymnasiet och när jag läste matte på högskolan i Borås året efter hade jag lätt för de naturvetenskapliga ämnena. Så jag pluggade inte så mycket inför det första biologiprovet.

Så här ser det ofta ut när jag reser till Stockholm. Rullskidor, stor ryggsäck och stavfodral på tåget.

Så här ser det ofta ut när jag reser till Stockholm. Rullskidor, stor ryggsäck och stavfodral på tåget.

Jag hade 76 rätt av 100 och när skidtränaren Bill McDonnell fick reda på det (idrott och skola är starkt sammanflätade i USA) sade han lätt irriterad: ”Erik, it’s a C”. Efter det började jag plugga ordentligt blev kursetta många gånger, trots att det i flera av kurserna var över hundra elever. Jag gillar att tävla. Det ledde även till akademiska stipendier utöver de idrottsliga, vilket gjorde att jag kunde finansiera min kandidatutbildning. Det krävdes dock sommarjobb en månad i Sverige varje år för att få råd med flygbiljetterna över Atlanten.

Efter fyra års universitetsstudier blev det ”straight A’s” (A i alla ämnen) förutom i Animal Physiology då jag fick fick ett retligt B. Det berodde på att jag helt enkelt glömde att gå på ett prov i samband med att Ida besökte mig och jag var våldsamt nykär. Jag träffade Ida i Borås på sommaren efter mitt första av fyra år i Alaska. Det gjorde att man var nykär i typ tre år!

Oj vad jag svävade ut och blev nostalgisk. Hur som helst så lärde jag mig var xylem var i den där första biologikursen, och fick chansen att dra en anekdot om det i inledningen av föreläsningen vilket jag tror var uppskattat.

Skidgång i Ursvik

Skidgång i Ursvik

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.