Plogging och skidgång i Hammarbybacken med Pure Skitouring

Plogga med Erik Ahlström och Springtime. Före.

Plogga med Erik Ahlström och Springtime. Före.

Plogga med Erik Ahlström och Springtime. Efter.

Plogga med Erik Ahlström och Springtime. Efter.

Plogging i Alvik

Plogging i Alvik

Plogging i Alvik

Plogging i Alvik

Erik Ahlström, grundare av Plogga

Erik Ahlström, grundare av Plogga

Så här mycket skräp hittade vi i Alvik på en halvtimme

Så här mycket skräp hittade vi i Alvik på en halvtimme

Jag brukar försöka planera in två grejer när jag är i Stockholm över dagen. I onsdags blev det Plogging och skidgång.

Plogga, att jogga och plocka skräp samtidigt, har blivit en rörelse som fått mycket utrymme i media. Initiativtagaren Erik Ahlström har startat och arrangerat flera stora löpevent tidigare och jag har träffat honom innan vid ett par tillfällen. Men nu fick jag chansen att även höra honom föreläsa 20 min följt av en halvtimme plogging. Springtime i Alvik hade bjudit in honom. Kul att testa och intressant att lyssna på Erik! Fascinerande hur mycket folk skräpar ner.

Daniel Breece, chefredaktör för Bicycling

Daniel Breece, chefredaktör för Bicycling. Märkligt nog har vi inte träffats tidigare, så det var roligt att byta några ord.

Löpning uppför Hammarbybacken på 2.56 min
Innan jag åkte till Springtime tog jag även en sväng förbi Alewalds för att köpa diverse smågrejer i utrustningsväg. Det är en fantastiskt fin skid- och outdoorbutik. Med väldigt trevlig personal. Ägaren och vd:n Anders Engström brukar tjata på mig att tipsa folk om att söka jobb där. Så jag gör det igen här och nu.

18.30-20.30 höll jag i ett skidgångspass för Pure Production. Det är ett företag som ordnar toppturer (du åker uppför berg med stighudar och åker sedan skidor ner) och även förra året höll jag i tre pass. I år tog de 20 platserna slut på 49 minuter. Kul att det verkade uppskattat från året innan.

Förutom olika varianter av skidgångsträning körde vi även ett test från botten till toppen utan stavar. Från första liftstolpen och så upp på stigen i backen till vänster nerifrån sett till sista liftstolpen på toppen. Jag hade 2.56 min mot 3.01 min från förra året. Det är nog det enda jag förbättrat mig i under hela 2018, förutom möjligtvis några styrkeövningar. Kan det ha något samband månne?

Det blev lite tight med flyget. Jag kom till flygplatsen kl 21.00 med två bagage som skulle checkas in och planet avgick kl 21.20. Men det gick!

Skidgång i Hammarbybacken med Pure Skitouring

Skidgång i Hammarbybacken med Pure Skitouring

Alewalds på Kungsgatan

Alewalds på Kungsgatan

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.