Kretsloppet 2018 the story

Jag, min far Ulf Wickström (56 min) och min syster Ellen Lindell (47 min)

Jag, min far Ulf Wickström (56 min) och min syster Ellen Lindell (47 min)

Peter Häggström. Tidigare skicka han iväg sig själv 8 meter i en sandlåda och fick dessutom tävla i OS på köpet. Nu jobbar han med kommunikation samt driver klädmärket YMR Track Club.

Peter Häggström vid barnloppet. Tidigare skickade han iväg sig själv 8 meter i en sandlåda och fick dessutom tävla i OS på köpet. Nu jobbar han med kommunikation samt driver klädmärket YMR Track Club.

Lina Blomqvist och Jani Lassila före start

Lina Blomqvist och Jani Lassila före start

Jakob Böhm och jag före start

Jakob Böhm och jag före start. Mina kläder har jag fått som test av Peter Häggströms YMR Track Club.

Jakob Böhm skrev upp mellan tider för sub 32 på handen. Det räckte nästan. Nytt pers med otroliga 32.15 min. Borås just nu bästa löpare.

Jakob Böhm skrev upp mellantider för sub 32 på handen. Det räckte nästan. Nytt pers med otroliga 32.15 min. Borås just nu bästa löpare.

Resultat Kretsloppet 2018 herrar 10 km

Resultat Kretsloppet 2018 herrar 10 km

Resultat Kretsloppet 2018 finns här. Bilder finns här. Jag kom på 15:e plats med tiden 35.23 min, 1.36 min efter segraren.

Idag är det dags för Rya Åsar Trail Run och jag kom på att jag inte lagt up the story från Kretsloppet än. Illa. Rekordsent.

Den här killen hette tydligen Adam Sibgård. När vi sågs i målet fanns det ett tydligt samförstånd i att det behövdes en bild ihop, även om vi inte känner varandra.

Den här killen hette tydligen Adam Sibgård. När vi sågs i målet fanns det ett tydligt samförstånd i att det behövdes en bild ihop, även om vi inte känner varandra.

Med mindre träning totalt sett och mindre löpning visste att jag inte skulle kunna springa på 34.17 min som förra året. Jag körde en del mätbara träningspass och kände att sub 36 min var realistiskt. Låga 35 min på en bra dag. Detta sade jag till mig själv och andra före start, så i vanlig ordning har jag bra koll på formen då jag gjorde ett för dagen bra lopp och landade på 35.23 min.

Simon och Ove
Det är utmanande att gå ut lugnt på ett statslopp med tusentals deltagare och mycket publik. Dessutom på hemmaplan i Borås. Men jag tyckte att jag höll mig i skinnet ganska bra. Efter knappt 2 km kom Doktor Grenlöv ikapp mig och strax efter Ove Nilsson. De vill jag inte ha stryk av eftersom de brukar vara en bit efter mig. Men efter 3 km kroknade Simon och lite senare även Ove.

I mitten av loppet gick det ganska tungt men jag hade en bra rygg som jag följde i flera kilometer så jag höll farten ganska bra. Med 2 km kvar kände jag att det fanns lite kvar så jag gick om och ökade farten marginellt. De två jag sprang med hängde med, men på slutkilometern och långspurten skakade jag av mig dem.

Jämn fart
Första kilometern går lite nedför och jag kanske drog meds aningen i farten, så där hade jag 3.22 min/km-fart enligt klockan. Sista kilometern (som går aningen uppför) med långspurten hade jag 3.14-fart. Annars låg alla kilometersplittar enligt klockan på mellan 3.33- och 3.39-fart. Det tycker jag tyder på ett bra disponerat lopp.

Simon Grenlöv

Simon Grenlöv

Jag är i sämre form i höst än förra hösten och tiden var över minuten sämre. Men sett till min form rankar jag ändå detta lopp oerhört högt. Jag fick ut precis allt jag hade för dagen och det kändes kul att springa trots att jag hellre kutat fortare.

Kul arrangemang
Jag har konsulat åt Kretsloppet i år, så det är såklart oerhört jävigt att säga att det är ett fint arrangemang. Men jag tycker verkligen att det är en härlig folkfest.

Vi är ett gäng med min familj, pappa, syrrans familj, Anna Wings familj som har mammas lägenhet i stan som bas under dagen. Och så springer de flesta barnen och några av de vuxna.

Nästan alla liknande löpevent i Sverige minskar i deltagarantal. Kretsloppet ökade i år efter två års minskande. Riktigt kul! Följ gärna Kretsloppet på Instagram här.

Skidåkare från Borås efter Kretsloppet 2018: Johan Hallin, Jakob Böhm, Erik Wickström, Magnus Sjöbjer och Simon Grenlöv.

Skidåkare från Borås efter Kretsloppet 2018: Johan Hallin, Jakob Böhm, Erik Wickström, Magnus Sjöbjer och Simon Grenlöv.

Johan Hallin

Johan Hallin

Robert Malmgren och hans brandmanskollega Viktor Fritzon. Viktor gör en intressant skidcomeback i vinter i min klubb Ulricehamns IF. Han har tidigare gått på skidgymnasium och har tränat på bra i sommar.

Robert Malmgren och hans brandmanskollega Viktor Fritzon. Viktor gör en intressant skidcomeback i vinter i min klubb Ulricehamns IF. Han har tidigare gått på skidgymnasium och har tränat på bra i sommar.

Anders Filipsson, kompis med min vän Tobias Magnusson

Anders Filipsson, kompis med min vän Tobias Magnusson

Lars Andervang och Erik Thiberg, speakerduo i målet

Lars Andervang och Erik Thiberg, speakerduo i målet

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.