Punktformsinlägg – Rullskidbana i Falun, SkiErg-intervaller, rullskidor i Slottsskogen etc

Lektion på rullskidor med Maqs advokatbyrå i Göteborg. Härlig gäng hälften stod på rullskidor för första gången. Kul att ha grejer att kunna låna ut.

Lektion på rullskidor med Maqs advokatbyrå i Göteborg. Härlig gäng där hälften stod på rullskidor för första gången. Kul att ha grejer att kunna låna ut.

Skidskola/skidlek på Hestra

Skidskola/skidlek på Hestra

Efter 6 år med loppiscyklar blev det efter många och långa funderingar en fincykel till Astrid. Hur att Islabikes sätter ett klistermärke på vad som är framåt på cykeln ifall någon inte skulle ha koll på den saken.

Efter 6 år med loppiscyklar blev det efter många och långa funderingar en fincykel till Astrid. Tur att Islabikes sätter ett klistermärke på vad som är framåt på cykeln ifall någon inte skulle ha koll på den saken.

  • Apatin som infinner sig efter att man rest sig från golvet efter att ha pustat ut när sista SkiErg-intervallen är avklarad.

    Apatin som infinner sig efter att man rest sig från golvet efter att ha pustat ut när sista SkiErg-intervallen är avklarad. Hade f ö sällskap av en annan skidåkare jämte. Han sade något i stil med “Oj, proffset är här”. Jag gjorde vad jag kunde för att leva upp till det och passade samtidigt på att övertala honom att köra intervaller, vilket han gjorde med bravur.

    22 (inte 23) barn på skidleken på Hestra i tisdags för 4-6-åringar. Jättekul. Jag gillar verkligen att vara ungdomsledare. Nästan så att jag är orolig över deltagarantalet inför vintern. Förra året var det tydligen knappt tio barn på dessa tillfällen och sedan nästan 20 på snö. Dubblerar vi även denna gång blir det trångt.

  • I onsdags hade jag andra träffen med ett företag i Göteborg som jag coachar mot Stafettvasan. De har ett paket med tre träffar, träningsprogram genom Wickström Coaching samt ett exemplar av min bok Smart konditionsträning. Flera av deltagarna har varken stått på rullskidor eller skidor tidigare. Inspirerande projekt!
  • Jag fick precis ett pressmeddelande om att Falun ska få en rullskidbana på Lugnet. 4 km som möjligen börjar byggas nästa år, med stöd för Arvsfonden. Kul för dem! Jag vet att skidbloggaren Adam Steen från Falun (nu boende i Borlänge) uttryckt sin önskan om det i många år.
  • När Maj hade gympa på Gymmix igår passade jag på att köra 5 st 1000 m-intervaller på SkiErg med 1 min vila. Motstånd 6, gamla maskinen väggfast. Det är nog mitt favvopass. Så mycket enklare mentalt än ett 5000 m-test. Över på en halvtimme om man kör kort nedvarvning. Uppvärmningen brukar bli 5 min för mig. Jag hade exakt samma snitt som förra veckan på samma maskin, 3.36 min. Mitt rekordsnitt på gamla maskinen är 3.31 min, vilket jag gjorde 19 feb 2014, mittemellan att jag vann Engelbrektsloppet och att jag blev 25:a i Vasaloppet. Apropå bra korrelation mellan form på skidor och form på SkiErg.
5 st 1000 m-intervaller på SkiErg med 1 min vila. Gamla maskinen väggmonterad. Motstånd 6.

5 st 1000 m-intervaller på SkiErg med 1 min vila. Gamla maskinen väggmonterad. Motstånd 6.

Lektion rullskidor. Slottsskogen funkar fint för rullskidåkning.

Lektion rullskidor. Slottsskogen funkar fint för rullskidåkning.

Rullskidåkning i Slottsskogen i Göteborg.

Rullskidåkning i Slottsskogen i Göteborg.

Lektion på rullskidor med Maqs

Lektion på rullskidor med Maqs

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.