Stakning och stakskjut

Så åkte jag stakning och stakskjut (stakning med frånskjut) igår. Även om jag är tekniktränare har jag många delar att jobba på. Kom gärna med feedback! Filerna finns även här och här.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Stakning och stakskjut

 1. Tobias skriver:

  Kul att du delar med dig! Jag är glad amatör men tycker det är kul med teknik, så här kommer några observationer och funderingar.

  Stakningen:

  – Vilken intensitet stakar du med på filmen? Vasaloppsfart eller 10km – fart? Hur länge orkar du åka med den där nivån av attack?
  – Jag tittade på vinterstudion idag och noterar att de flesta böjer knäna mer än du gör. Du böjer egentligen inte mycket på knäna alls, det är rätt mycket ”fällknivsattack” över din åkning. Du har en knäböjning som du håller ganska nära konstant genom rörelsen. Kan det vara så att man böjer knäna mindre när man kör längre lopp?

  Stakskjutet:

  – Jag tycker ofta att stakskjut utförs med måttlig uppsträckning efter genomfört staktag, och att du sträcker upp mer än många jag ser. Jag gillar själv att sträcka upp ordentligt, det känns naturligt och jag tycker man får ett längre staktag samt mer utväxling på frånskjutet.

 2. Stefan Tall skriver:

  Du har lite kvar att jobba på i kickstakningen. Kolla på Niklas Bergh.

 3. Skidkungen skriver:

  Du skulle gynnas av att synka händernas och kroppens arbete i stakningen bättre. Jag vill se en aggresivare knä och höftvinkel så du får bättre effekt av bålarbetet.

  Annars jättebra! Fösök köra lite halvhårda långpass så du orkar hålla i tekniken över tid.

 4. Erik Wickström skriver:

  Tack ska ni ha för bra och konstruktiv feedback! Som sagt en del att jobba. Det är en ständig förkovring.

 5. Skidkungen skriver:

  Inget att tacka för jag hjälper självklart alla som frågar. Jag bjussar gärna på lite tips live nästa gång du kör om mig i spåret också.

Kommentarer är stängda.