Storhognabilder och CCC1000-avslut

Skejtlektion med CCC1000 i Åsarna

Skejtlektion med CCC1000 i Åsarna

Fredrik Erixon, projektledare för CCC1000

Fredrik Erixon, projektledare för CCC1000

Kay Rung nöter stakskjut utan stavar

Kay Rung nöter stakskjut utan stavar. Det är en utmanande övningar som jag tycker många glömmer bort.

Fredrik Erixon pratar under julbordet i Storhogna

Fredrik Erixon pratar under julbordet i Storhogna

Catharina Söderström under skejtlektionen

Catharina Söderström under skejtlektionen

Mattias Forsberg

Mattias Forsberg

Henrik Eriksson är alltid med delar av Storhogna-lägret. Han visar sin film när han vann 2001 och det lika spännande varje gång! Det var f ö första jag åkte Vasaloppet. Jag blev 122:a.

Henrik Eriksson är alltid med delar av Storhogna-lägret. Han visar sin film när han vann Vasaloppet 2001 och det lika spännande varje gång! Det var f ö första gången jag åkte Vasaloppet. Jag blev 122:a.

Joakim Amadeus Olsson och jag med lina mellan oss

Joakim Amadeus Olsson och jag med lina mellan oss

Det blev en trevlig helg i Storhogna. Samtidigt lite vemodigt då jag har bestämt mig för att inte längre vara “chefstränare” för CCC1000. Fredrik Erixon vill att jag är med på åtminstone ett läger nästa år, men jag är tveksam. I dagsläget tror jag inte att jag kommer vara med. Vi får se.

David Holmström lånade min Petter Northug-biografi och läste ut den under helgen

David Holmström lånade min Petter Northug-biografi och läste ut den under helgen

Fem år i rad har jag varit instruktör och föreläsare på tre läger per höst åt CCC1000:

  1. Lör-sön i Stockholm i september
  2. Fre-sön i Sunne/Torsby i oktober
  3. Tors-sön i Storhogna i december

Det är alltid kul med CCC1000 och det är härlig energi i gänget, där många deltagare är återkommande. Jag är djupt tacksam att jag har ett jobb där jag får betalt för att åka skidor, äta god mat och umgås med trevliga och intressanta människor.

Tufft att vara borta
Men lika kul som jag tycker det är att vara iväg, lika tufft har jag tyckt det varit att åka iväg senaste åren. Min kärlek till min familj och viljan att vara hemma ökar för varje år. Nu har jag bestämt mig för att göra en ganska kraftig minskning i antal resdagar till nästa vinter.

Snöiga skidspår i Storhogna

Snöiga skidspår i Storhogna

Nu i vinter har jag redan två omgångar i Orsa inbokat i januari, men framöver kommer jag bl a att satsa på utveckla:

  1. Wickström Coaching med träningsprogram, instruktionsfilmer, artiklar, community, frågor och svar etc. Där har vi hittills ett läger per år och vi kanske utökar med att även ha ett par träffar i Borås. Det känns som ett oerhört stimulerande projekt och det är så himla kul att följa adepternas framsteg.
  2. Skidkurserna i Borås för privatpersoner och företag.
  3. Föreläsningar där jag slipper att sova borta.
  4. Friskvård för företag där jag kombinerar träningsprogram med träningspass och föreläsningar. Det kan t ex handla om att få de anställda att komma igång med konditionsträning eller att förbereda sig inför Stafettvasan.
  5. Skrivuppdrag
  6. Pod

Det jag kommer att vara väldigt restriktiv med är uppdrag där jag blir inhyrd en hel eller en halv helg, som jag har varit och kommer att vara totalt sex gånger denna höst/vinter.

Jag blev tillfrågad även denna vinter att kommentera ett antal lopp i Visma Ski Classics. Det är ett roligt uppdrag att vara expertkommentator på engelska för över miljonen tittare och även leda presskonferenserna på plats. Och det är ett fantastiskt crew med fin sammanhållning. Men jag tackade nej. Kul uppdrag, men tufft att vara borta.

Det är främst för att vara borta mindre från familjen jag nu ändrar lite, men också för att kunna träna mer. Jag är inte nöjd med mig själv när på tok för många träningsveckor landar på 2-3 timmar.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.