Stakintervaller med Bergengren och Böhm

Nu har vi hittat ett par varma handskar till Astrid som hon både kan bromsa och växla med. Hon är väldigt nöjd med dem.

Nu har vi hittat ett par varma handskar till Astrid som hon både kan bromsa och växla med. Hon är väldigt nöjd med dem.

Pulskurva från stakintervallerna igår. Låg ofta kring strax under 90 procent.

Pulskurva från stakintervallerna igår. Låg ofta kring strax under 90 procent. 7 min över 90 procent.

Denna och nästa vecka har jag lite mindre på jobbet och jag prioriterar träningen. Igår hjälpte mamma till med hämtning och halva simskolan för Astrid så jag hann köra ett intervallpass på Borås skidstadion med 7-16-arbetare.

Det är verkligen kul, bra, nyttigt och trevligt varje gång jag får till intervallpass med bra sparring på skidor i Borås. Denna gång var det Rickard Bergengren och Jakob Böhm som stod för motståndet. Doktor Grenlöv och Z åkte lugnt.

Tuff duell med Rickard
Upplägget var 8 st envarvsintervaller (tog ca 3.11 min för mig) med 1,5 min vila. Böhm var uppskattningsvis 10-15 s bakom medan Rickard och jag gjorde upp i spets. Rickard vann de första fyra intervallerna och hade en ledning på totalt 8 s halvvägs (7 s före på första intervallen, sedan 1, 0 och 0 s). Men jag lyckades vända och vann de sista fyra intervallerna.

Inför sista hade Rickard en totalledning på 4 s, men jag pressade mig hårt och satte 9 s på honom, vilket gjorde att jag avgick med segern med totalt 5 s. Det ska dock sägas att Rickard drog lite mer än mig på intervallerna. Glidet på skidorna var ungefär lika.

Veckans träning hittills. Ser riktigt bra ut. Har inte börjat köra de långa passen än, men det kommer.

Veckans träning hittills. Ser riktigt bra ut. Måndagspasset var inte lätt, men hade ingen pulsklocka. Har inte börjat köra de långa passen än, men det kommer.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Stakintervaller med Bergengren och Böhm

  1. Niklas Solsjö skriver:

    Heja Astrid👐

Kommentarer är stängda.