Brandmansstakning i intervallform

Borås skidstadion 10 dec 2018

Borås skidstadion 10 dec 2018

I Borås kallas det ibland brandmansstakning när man tränar med Robert Malmgren, vars yrke avslöjas i termen.

Borås skidstadion 10 dec 2018

Borås skidstadion 10 dec 2018

I måndags hade jag en skidlektion vid lunchtid (skejt för ovanlighetens skull) så jag passade på att göra skidpremiär i Borås genom att träna själv en timme före lektionen. Jag körde med Robban och egentligen ville jag inte köra intervaller eftersom mitt fokus nu handlar att få tid på snö, men jag hakade i alla fall på när han körde 5 st envarvsintervaller med 2 min vila. Enbart stakning.

Varvet är 1,2 km och jag hade tiderna 3.05-3.04-3.04-2.59-3.01 min. Det var isigt före och spåret var platt, så snittfarterna blev höga, 22.2-23.2 km/h. Alltså nästan lika snabbt som att åka på treor på rullskidor.

Hestrastugan 11 dec 2018

Hestrastugan 11 dec 2018. De lade en meter tjockt och trots dåligt väder är det en hel del snö kvar.

Kanske mer träning närmast 4 veckorna?
På första intervallen var Robban 15 sekunder (!) före mig, trots att vi hade ungefär samma glid. Sedan 10, sedan 5, sedan jämnt och på sista var jag någon sekund före. Inte kul att få så mycket stryk i början, men jag hoppas formen ska bli lite bättre närmaste månaden då jag kommer att ha mindre på jobbet. Sedan blir det full fart igen med uppdrag från och med mån 7 jan.

Även igår tränade jag själv. Mamma hämtade barnen på dagis/skola och körde upp dem till Hestra, så jag kunde staka en timme innan jag var ungdomsledare för minsta gruppen med barn i åldrarna 4-7 år.

Jag åkte bl a med Doktor Grenlöv, som har varit sjuk till och från i sju veckor, samt med Henrik Litzell och Kristian Olofsson, vilka både är hestraiter som siktar mot elitledet.

Om någon undrar varför skidstadion har 1,2 km och Hestrastugan har 1,7 km så beror det på att bädden är mycket bredare på skidstadion. Där är det dubbla spår och skejtbädd i båda riktningarna. På Hestra är det en skejtbädd i mitten med plats för en skejtare samt ett spår på varje sida.

Simon Grenlöv och jag vid Hestrastugans 1,7 km-spår igår (850 meter i varsin riktning).

Simon Grenlöv och jag vid Hestrastugans 1,7 km-spår igår (850 meter i varsin riktning).

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.