11:a i Holmenkollmarsjen på pälsskidor

View this post on Instagram

11:a i Holmenkollmarsjen på pälsskidor i blötväder. Nöjd 😀 . Hade nog i snitt ungefär samma eller aningen bättre glid i än medel bland de 25 främsta (där ca hälften stakade). Bättre än flera stakare när vi stod i spåret och gled👍🏼 . Men oj vad ovant att diagonala på tävling för första gången på 5 år. Helt slut i armarna och hela kroppen 💤 . Redline 2.0 Intelligrip. Stålsicklade och rillade med gängstång av mig med grejer från @skidpropaganda Sedan pulvrade och fluidade med fluor av @langdskidspecialisten som alltid levererar bra skidor 👌🏽 . Tack @holmenkollmarsjen @skiforeningen @racefox.se @madshus1906 för en bra start på helgen. Fint lopp med flera tusen deltagare, mindre än 4 h från Borås 👊🏼 Återkommer med Racefox-värden 🔢 . I morgon barnlopp ❄️ . #holmenkollmarsjen #skiforeningen #racefox #wickströmcoaching #pälsskidor #madshus1906 #skidpropaganda #rillamedgängstång @wickstromcoaching

A post shared by Erik Wickström (@erik_wickstroom) on

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till 11:a i Holmenkollmarsjen på pälsskidor

 1. Bevakarn skriver:

  Kul Erik! Åkte det loppet 1983, folkfest, rött klister, trött, omvallning av farsan vid Tryvann. Drack vörteröl vid någon vätskestation, var sådär..

 2. Lars skriver:

  Starkt, grattis! Faktiskt lite nöjd att det inte blev nån Marsj i år med tanke på vädret men det kanske var toppførhold ändå?

  • Erik Wickström skriver:

   Toppförhållanden vore nog lite hyperboliskt uttryckt 🙂 Regn, dimma och slask. Men i övrigt ett jättebra arrangemang och trevlig (och stenhård) bana.

   • Lars skriver:

    Då har jag två bättre upplevelser utan regn o slask. Håller med om att det är en stentuff bana. Har aldrig saxat så mycket som där.

    Skruvade du nåt på bindningarna under loppet?

   • Erik Wickström skriver:

    Skruvade fram och bak ett par gånger, men det var svårt när jag inte kände till banan. Jag visste ju inte hur långa backarna var.

 3. Lurvskidan skriver:

  Bra reklam för nästa års skinskida från Madshus! Kul att skidor med päls glider bättre än såna med belag. Helt otippat men nu kommer de sälja som smör. De tävlingar jag åkt med folk på skinskidor har de alla haft dåligt glid, men detta är visst något extra 🤣🤣🤣

  • Erik Wickström skriver:

   I det föret den dagen gick de som sagt väldigt bra när jag gled i spåret. I ett annat före när man inte träffar lika bra i struktur och glidvalla går de kanske inte lika bra. Sedan bromsar alltid klister och päls i stakningen, särskilt lätt uppför. Så i Vasaloppet kommer jag att staka.

Kommentarsfältet är stängt.