Ny vecka, nya möjligheter

Våffeljärn i elden vid trädstugan i Källeberg på Sjuhärdadsleden

Våffeljärn i elden vid trädstugan i Källeberg på Sjuhärdadsleden. Ida gillar eld.

Z är så stolt över att han kommit tillbaka till elitledet igen, så han ville helst att enbart elitledsåkare skulle få komma på Vasafesten. Det kravet gick dock inte igenom.

Z är så stolt över att han kommit tillbaka till elitledet igen, så han ville helst att enbart elitledsåkare skulle få komma på Vasafesten. Det kravet gick dock inte igenom.

De senaste veckorna har mer handlat om ny vardag med fem i familjen än om träning. Så här har veckodosen sett ut sedan Vasaloppet

  • Vecka 10: 35 min träning
  • Vecka 11: 3 h 25 min träning
  • Vecka 12: 1 h 57 min träning

Jag har inte åkt ett enda skidpass, men jag har kommit igång hyfsat med löpningen. Och åkt två rullskidpass á 30 min.

Sonden borta
I torsdags fick Stig ta bort sonden, så nu är det enbart amning som gäller. Skönt för mig att slippa vara uppe 45 min 2-3 gånger per natt. Jag är ganska bra på att sova när Ida ammar och hjälper istället till med blöjbyten etc på natten. Och tar Stig på morgonen om Ida sovit dåligt.

Hawaiipizza som tilltugg som Rickard. Dock ej dubbel.Hawaiipizza som tilltugg som Rickard. Dock ej dubbel.

Hawaiipizza som tilltugg som Rickard. Dock ej dubbel.

Jag försöker att varje dag spendera hyfsat mycket tid med Stig i bärsjal så det blir hud mot hud. Det är mysigt och en bra grej för en pappa när barnen är små.

Våfflor och tipspromenad
I fredags var det traditionsenlig Vasafest med skidåkarna i Borås. Alltid riktigt roligt. Förfest hos Rickard Bergrengren och sedan ner på stan. Det är sällan jag festar till det rejält, men en gång om året kan man väl slå på stort även om man är trebarnsfar.

I fredags kom vår vän Karoline med sina barn Signe och Ingrid som våra barn älskar att leka med. De sov över en natt och på lördagen gick vi till ett vindskydd i Sjömarken och gjorde våfflor över öppen eld. Mysigt.

I söndags gick vi tipspromenad i Sjömarken. Jag tror det är första gången någonsin jag går en föreningstipspromenad på en söndag som finns runtom i kommunen. Trevligt! Det blev ca 4 km promenad för barnen både lördagen och söndagen.

Min egen träning i helgen blev 35 min löpning i lördags och 30 min rullskidor i söndag.

Tipspromenad i Sjömarken

Tipspromenad i Sjömarken

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.