Float ved och rekat milspår

Idas syster Erika med familj är i Borås i helgen, så det blir fullt med kusinlek.

Igår hjälpte jag svärfar Inge att floa ved, eller stapla som jag som inte kommer från landet skulle ha sagt.

Efter att ha sovit nästan hela tiden i början har Stig börjat med lite mer nattaktivitet. Jag går ofta upp kl 04.15 för att jobba och tycker det funkar bra eftersom det är självvalt. Men jag hade nästan glömt bort hur det var att bli ofrilligt väckt så mycket på natten. Men det hör ju till småbarnslivet.

Milspåret

Jag har blivit helt besatt av att hitta ett bra milspår i Sjömarken. Jag springer nya stigar varannan dag, diskuterar förslag med Hans Borgö, tittar på Gröna Kartan och spenderar orimligt mycket tankeverksamhet åt detta i stort sett självpåtagna uppdrag. Men vad kul det kan vara att vara så uppfylld av något så oviktigt.

Senaste turen syns här, men den kommer att ändras på flera ställen. Igår blev något av ett genombrott, åtminstone i teorin. Får se om det funkar i verkligheten. Har funderat på att börja cykla MTB för att kunna utforska oftare.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 svar på Float ved och rekat milspår

  1. TB GFK skriver:

    Floa är nog korrekt, stapla likaså. Men i Småland heter det laa ve. Uttalas la-a.

  2. Skidgurra skriver:

    Intressant.. Närmre schlätta där jag e uppvuxen “klovade” vi ved.
    Alltid ett populärt inslag i träningen om vårarna, helst i 1 m varianten och med en klyv som innebar 135 i snittpuls på en arbetsdag..

Kommentarer är stängda.