Rekat Sjömarkens milspår – nu 13,2 km

Framtida 13,2 km för Sjömarkens IF?

Framtida 13,2 km för Sjömarkens IF?

130 meters höjdskillnad första 3,2 km

130 meters höjdskillnad första 3,2 km

Jag kunde inte hålla mig idag. Nya rundan som 67-årige grannen Hans Borgö och jag hade tittat på uppskattade jag till 12-13 km. Det hade blivit för långt att springa för mig eftersom jag sprang igår, så det fick bli på MTB istället.

Idrottsgården i Sjömarken. Lugn alla cyklister, jag vet att rosa och rött inte är ett genomtänkt färgval.

Idrottsgården i Sjömarken. Lugn alla cyklister, jag vet att rosa och rött inte är ett genomtänkt färgval.

Och vilken runda! Nu börjar det verkligen likna något. 13,2 km varav grovt gissat 9 km stig, 750 meter asfalt och 3,5 km grusväg. Bara 500 meter ny stig att göra, och där finns redan fragment av stig. Jag lyckades också lösa in och utvägen från Idrottsgården utan att det blir dubbelriktat en enda meter. Hans var kritiskt till min tidigare lösning där som i princip hade omöjligtgjort för MTB-cyklister. Nu blev det bättre och det vore ju kul att även få dem att begagna detta spår (som det fortfarande ska väldigt mycket till om det ska bli av).

270 höjdmeter på 13,2 km är bra kupering. Mer än dubbelt per mil jämfört med t ex Ultravasan.

Två grejer återstår. Det är lite blött på vissa kortare sträckor. Och sedan den där “detaljen” med att markägarna ska vara med på noterna. Passet på Polar Flow finns här.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 svar på Rekat Sjömarkens milspår – nu 13,2 km

  1. pathfinders2017 skriver:

    Borås Pathfinders följer utvecklingen noga

  2. Werner skriver:

    ”I Eriks spår mot framtidens segrar”, se nu till att blidka markägarna 🙂

Kommentarer är stängda.