Ett eklektiskt inlägg

Rullskidor skejt (årspremiär) med Doktor Grenlöv, Johan Kanto och Kristian Olofsson för ett par veckor sedan. På Segloravägen.

Rullskidor skejt (årspremiär) med Doktor Grenlöv, Johan Kanto och Kristian Olofsson för ett par veckor sedan. På Segloravägen.

10 par Intersportstrumpor köpte jag nyligen. Väldigt smidigt med samma strumpor för tvättsituationen. Och så är det lite grann för att reta Z.

10 par Intersportstrumpor köpte jag nyligen. Väldigt smidigt med samma strumpor för tvättsituationen. Och så är det lite grann för att reta Z.

Fyra kalas var det i helgen, varav vi höll i två av dem. Så här såg Astrids 7-års-tårta ut som Ida gjorde. 22 maj fyller hon år.

Fyra kalas var det i helgen, varav vi höll i två av dem. Så här såg Astrids 7-års-tårta ut som Ida gjorde. 22 maj fyller hon år.

Astrid och jag beskriver alltid Viaredssjön de dagar då vi cyklar till skolan från Sjömarken till Sandared. Här är en solklar "spegelblank".

Astrid och jag beskriver alltid Viaredssjön de dagar då vi cyklar till skolan från Sjömarken till Sandared. Här är en solklar “spegelblank”.

Eftersom Ida hämtar så får jag ta med Astrids cykel (Islabikes 20 tum) i Charioten. Vad gör man inte för att normalisera cykling som ett transportsätt för barnen!

Eftersom Ida hämtar så får jag ta med Astrids cykel (Islabikes 20 tum) i Charioten. Vad gör man inte för att normalisera cykling som ett transportsätt för barnen! När Sjömarkensskolans ombyggnad är klar till jul blir det 600 meter istället för som nu 3,4 km.

Astrid ramlade av en gunga när vi var på lekplatsen vid Sjömarkens badplats på Valborg så nu är det lite svårare att cykla. Gips i tre veckor efter en handledsfraktur.

Astrid ramlade av en gunga när vi var på lekplatsen vid Sjömarkens badplats på Valborg så nu är det lite svårare att cykla. Gips i tre veckor efter en handledsfraktur.

Jag sitter på tåget (medelfakir, avgång kl 05.45 från Borås) väg till Stockholm för partnerträff med Vasaloppet. För att slippa att övernatta sticker jag lite tidigare från middagen och flyger hem. Pappa hämtar mig sedan på Landvetter kl 21.55.

I övrigt är det i vanlig ordning full fart i vardagen som nybliven trebarnsfar. Gällande sömnen går det ganska bra utifrån den biten. Ida drar lasset på natten då hon ammar. Jag sover djupt. Jag skulle nog kan platsa i landslaget på den fronten. Har Stig varit vaken mycket tar ofta jag honom vid fem eller sex på morgonen så Ida kan sova lite mer.

Maj, Stig och jag gick ner till Viaredssjön för att meta en dag förra veckan. Det blev inget napp. Maj sade att det berodde på att jag inte var tillräckligt tyst. Tack till Erik Thiberg som hjälpte till med lina och krok.

Maj, Stig och jag gick ner till Viaredssjön för att meta en dag förra veckan. Det blev inget napp. Maj sade att det berodde på att jag inte var tillräckligt tyst. Tack till Erik Thiberg som hjälpte till med lina och krok.

En vanlig dag lämnar jag Astrid då hon börjar skolan kl 08.20 och sedan börjar jag jobba kl 08.30. Några gånger i veckan ställer jag klockan på 04.30 och jobbar ett par timmar (så länge Stig sover) innan vi väcker Astrid och Maj vid kl 07.00.

Fotboll och orientering
På måndagar är det fotbollsträning för barnen sedan två tillfällen tillbaka. Det är Astrids andra år och Majs första. Båda tycker det roligt och där finns flera skol- och dagiskompisar. Det är i Sjömarken och vi har 800 meter att cykla dit, vilket gör det smidigt logistiskt.

På tisdagar är det orientering/skogslek på Hestra för båda barnen. Det är alltid mysigt att komma till Hestrastugan, särskilt när det är fika efteråt.

Simningen (bara Astrid) slutade när fotbollen började. Gympan (både Astrid och Maj) är också slut för terminen.

Sjömarkenkyrkans kör vid badplatsen på Valborg.

Sjömarkenkyrkans kör vid badplatsen på Valborg.

Hem och vända
Två och ibland tre aktiviter per vecka är ganska mycket för barn på snart 5 och snart 7 år. Jag är lite tveksam till det, det finns för- och nackdel. Men samtidigt tycker barnen det är väldigt roligt och de har kompisar i grupperna. Hade Astrid fått bestämma hade hon haft betydligt fler aktiviteter.

Sedan tycker jag också att det är skillnad på om man stressar till aktiviteterna direkt från barnomsorg eller om man hinner hem och andas. Vi har de senaste åren lämnat barnen ca kl 08.00 och hämtat ca kl 15.30. Då hinner vi hem och äta i lugn och ro (nåja, inte alltid så lugnt vid matbordet) för att sedan bege oss till aktiviteterna som ofta börjar vid 17-18-tiden. När det gäller Hestra IF och Sjömarkens IF är dessutom ibland hela familjen med.

Så försvarar i alla fall jag alla dessa aktiviteter för mig själv.

Fotbollsträning på Idrottsgården i Sjömarken

Fotbollsträning vid Idrottsgården i Sjömarken

För övrigt stod det på schemat för Astrids fotboll att det skulle vara träning två dagar i veckan. Det tycker jag är helt fel för 7-åringar, de behöver pröva på fler grejer. Så jag vände mig till tränarna och föräldrarna och fick igenom att det istället skulle bli en gång i veckan.

Träningstid
Många undrar varför jag inte tränar mer. Svaret är att om man är med på barnens aktiviteter, ofta träffar vänner och släkt, hämtar och lämnar barn, försöker vara en bra pappa och partner, är egenföretagare, är klassförälder och hittar på mycket grejer på helgen med familjen så är det inte helt lätt.

Ungefär så är det för de flesta motionärer, det är verkligen inget unikt. Skillnaden för mig är att jag har ganska höga resultatmål inom mitt idrottande. Om jag ska bli riktig bra måste jag prioritera träningen oftare framför familjen, men jag vill inte riktigt det.

Jag tränar väldigt sällan mellan kl 17.30 och kl 20.30. Då vill jag vara med familjen om jag inte som idag är ute och reser. Hade jag inte jobbat så ofta på kvällar hade jag nog tränat oftare på eftermiddagar/kvällar.

Efter kl 20.30 och barnen somnat vill jag ofta prata med Ida eller fixa med hemmet. Eller krascha i sängen. Träningstiden som passar mig bäst är dagtid. Och för att jag då ska lyckas göra allt jag behöver göra på jobbet så blir det ofta uppstigning kl 04.30.

På helgen funkar det hyfsat, men jag vill ju mestadels vara med familjen på det vi hittar på. Visst kan jag träna kl 10.00-12.00 ibland, men ofta “förstör” det lite av dagen. Återigen hade jag nog oftare tränat på helgen om jag inte jobbat så många helger på hösten och vintern.

Amma och äta samtidigt funkar utmärkt för Ida. Ibland i alla fall.

Amma och äta samtidigt funkar utmärkt för Ida. Ibland i alla fall.

Det är inte ofta jag håller i en hammare och när det väl händer blir det sällan bra. Men jag snickrade i alla fall mitt första borde i helgen. Stubbarna är från mamma ek som hon fällde i sin stuga.

Det är inte ofta jag håller i en hammare och när det väl händer blir det sällan bra. Men jag snickrade i alla fall mitt första bord i helgen. Stubbarna är från mammas ek som hon fällde i sin stuga.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.