Lång väg tillbaka

4 st 8 min-intervaller med 2 min vila på SkiErg.

4 st 8 min-intervaller med 2 min vila på SkiErg.

SkiErgen i atletklubben i källaren

SkiErgen i atletklubben i källaren. BikeErgen står bredvid.

När jag var i riktigt bra slag för några år sedan kunde jag köra 5 st 8 min-intervaller på 1.48.0-1.47.5-1.47.0-1.46.5-1.46.0 (fart per 500 m). Det är jag inte närheten av idag.

Förra veckans stakmaskinspass i Wickström Coaching var “stegrande åttor”. Fyra i några program, fem i några. Jag körde fyra. Utgångsfart 6 s över persfart på 5000 m. Eftersom jag är så långt från mitt pers körde jag istället första på 6 s över senaste 5000 m-tiden. Från 1.54.0 ner till 1.52.5. Jag fick bita i rejält ändå.

Det är en lång väg tillbaka till storformen, men jag känner att jag verkligen ska ta tag i träningen nu. Det är ju trots allt något jag uppskattar väldigt mycket.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.