Årets första intervallpass på rullskidor – och rullskidlektioner

Förra veckan körde jag årets första hårda löppass. Denna vecka körde jag årets första intervallpass på rullskidor, 4 st 5 min stakning i Nordtorp. Innan dessa hade jag bara höjt pulsen vid ett rullskidpass tidigare, det med Lager 157 Ski Team.

Men en vår helt utan högintensiv träning har det inte blivit. Jag har kört en del hårda SkiErg-pass. Men det har varit ovanligt få tuffa pass för min del. Jag har bestämt mig för att börja träna lite mer efter ett par år under  min egen skamgräns i mängd (en timme om dagen i snitt). Därför vill jag bygga upp mig från grunden. På många pass, främst löpning, har jag kört med typ 70-80 procent av maxpuls, vilket inte är superlugnt för mig.

Planen i sommar är att försöka köra 7-10 timmar i veckan (kommer förmodligen att skita sig). Fortsatt en hel del pass med upp till 80 procent av maxpuls, men också en del intervallpass på på rullskidor och löpning.

Det blir en del tekniklektioner på rullskidor. Tre stycken denna vecka.

Det blir en del tekniklektioner på rullskidor. Tre stycken denna vecka.

Teknikträning på rullskidor med Per Eklund från Jönköping, som också är adept i Wickström Coaching

Teknikträning på rullskidor med Per Eklund från Jönköping, som också är adept i Wickström Coaching

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.