Löpning med Linus Wirén och Peder Hallberg

Linus Wirén, Sverige blivande storstjärna i ultralöpning. Sedan näst bästa svenska tiden på 6-timmars genom tiderna.

Linus Wirén, Sverige blivande storstjärna i ultralöpning. Redan näst bästa svenska tiden på 6-timmars genom tiderna.

I tisdags sprang jag med Peder Hallberg och Linus Wirén. Linus är svensk mästare på 100 km och har 31.07 min som pers på milen, så han är vass. Peder har orienterarbakgrund och vi är ungefär lika snabba när det är tekniskt, medan jag drar ifrån på jämnare underlag.

Flåsigt
Vi joggade upp till Nordtorp för att springa större delen av deras gula 5 km där i ganska högt tempo. Det är mestadels stig med kortare inslag av grusväg, asfalt och elljusspår. Men det är flackt, bara 30 höjdmeter. Jag tyckte jag fick slita på tok för mycket för att hålla 3.57 min/km. Peder var stark, men jag var lite vassare sista halvkilometer. Linus gick på halvfart…

Linus Wirén och Peder Hallberg. Jag med Salomon S/LAB SENSE ULTRA 8 SET

Linus Wirén och Peder Hallberg. Jag med Salomon S/LAB SENSE ULTRA 8 SET

Snittpulsen på det snabba landade på 166, vilket är 88 procent av max. Jag tog alltså i ganska mycket.

Skor och vätskesystem från Salomon
Under passet testade jag två Salomonprylar:

Det är många som gillar att springa i vätskeryggsäckar. Eller vätskeväst kanske är ett bättre ord med tanke på hur minimalistiska vissa är, som denna.

Salomons S/LAB SENSE ULTRA 8 SET är en fin och genomtänkt produkt. Ryggficka bak och plats för två 5 dl “soft flaska” fram. Jag testade den delvis för att eventuellt springa med den i Ultravasan. Även om passform och funktion är toppen så är jag tveksam till att tävla med något på ryggen. Vi får se, jag vet att många älskar den här modellen även på lopp. Jag kommer nog åtminstone ha den på många träningspass.

Det får plats med en tunn jacka där bak (och det finns extrafickor för telefon, nycklar och energibars), samtidigt som ryggsäcken i sig är väldigt lätt.

Skon kändes kanon. 220 gram lätt men ändå hyfsat mycket dämpning. Känns som jag kommer att använda den för kortare och snabbare pass. Hörde att en topp 10-löpare i årets Stockholm Marathon kutade i just den modellen.

SALOMON S/LAB SENSE ULTRA 8 SET (vätskeryggsäck)

SALOMON S/LAB SENSE ULTRA 8 SET (vätskeryggsäck)

SALOMON S/LAB SENSE ULTRA 8 SET (vätskeryggsäck)

SALOMON S/LAB SENSE ULTRA 8 SET (vätskeryggsäck)

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.