Nystädat i gymmet och iPad på löpbandet

Så här såg det ut i atletklubben hemma i källaren igår. Det finns för- och nackdelar med hemmagym, men jag gillar det.

Så här såg det ut i atletklubben hemma i källaren igår. Det finns för- och nackdelar med hemmagym, men jag gillar det.

Vi håller på att fixa med tvättstugan i källaren, som krävde en totalrenovering till följd av två brunnar som gick sönder och släppte vatten ifrån sig.

Golv och väggar är helnytt, men vi bevarade det mesta av inredningen, delvis genom att måla om ett gäng skåp och luckor. Det medförde också att atletetklubben i källaren blev en målarstudio istället för ett träningsrum i några veckor, vilket gjorde det lite trixigt att träna där.

Nu är ordningen någorlunda återställd och igår såg det ut som på bilden ovan. Jag har f ö kört hela elva styrkepass (20-45 min per pass) senaste åtta veckorna. Så mycket styrketräning tror jag inte jag har kört på fem år. Jag har börjat använda viktvästen en del, bl a till dips samt marklyft med en 16 kg kettlebell i varje hand (jag gör aldrig marklyft med skivstången). Och så till en övning där jag ligger på rygg och drar mig upp i de TRX-liknande banden med rak kropp.

Bilden kunde varit på Adam Steen, som har samma hörlurar, samma löpband och också kläder från det i Borås grundade företaget YMR Track Club. Vi båda har funderat på skärmen. Den har koaxialutgång och VGA-utgång. Så visst finns det möjligheter. Men en stor iPad med bluetoothhörlurar är nog ändå det smidigaste.

Bilden kunde varit på bloggkollegan Adam Steen, som har samma hörlurar, samma klocka, samma löpband och också kläder från det i Borås grundade företaget YMR Track Club. Vi båda har funderat på skärmen. Den har koaxialutgång och VGA-utgång. Så visst finns det möjligheter att koppla in en dator. Men en stor iPad med bluetoothhörlurar är nog ändå det smidigaste.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.