Casall XC Ski Trainer test

Håller på att testa Casall XC Ski Trainer som finns att köpa på Stadium för 699 kr. Styrketräningsredskap för skidåkning. Håll utkik för kort recension i Vasalöparen och kanske även här på bloggen. Även om jag valde att kliva av som chefredaktör har de hittills bett mig skriva några artiklar per nummer, vilket känns kul och lagom. Det gör jag jättegärna!

Casall XC Ski Trainer

Casall XC Ski Trainer

Casall XC Ski Trainer

Casall XC Ski Trainer

Casall XC Ski Trainer

Casall XC Ski Trainer

Casall XC Ski Trainer

Casall XC Ski Trainer

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Casall XC Ski Trainer test

 1. Gunde skriver:

  Hej!
  Ska absolut läsa din mer utförliga recension i Vasalöparen när den kommer på Black Friday.

  Kan du dock redan nu ge en hint/kommentar om den funkar som enklare men bra substitut till SkiErg och värd att köpa eller om du är missnöjd och den fungerar inte dvs ej köpvärd?
  Tack!

  • Erik Wickström skriver:

   Smidig stakträning

   Lagom till vintersäsongen har Casall lanserat XC Ski Trainer, som är ett redskap för att träna de överkroppsmuskler du använder i skidåkning.

   XC Ski Trainer fungerar som traditionella gummiband, som tidigare varit vanliga träningsredskap för skidåkare (användandet har minskat sedan stakmaskins genombrott).

   Fördelarna med just XC Ski Trainer är dels de riktiga skidhandtagen, dels den smarta upphängningen på dörren. Konstruktionen som du sätter i dörren har enbart mjuka delar, vilket gör att de inte blir några märken. Vissa motsvarande produkter vi har testat i Vasalöparen tidigare har lett till att metalldelar har skavt mot dörren.

   När du tränar stakning med gummiband står du en bit ifrån där de fäster i dörren, så för att inte ramla framåt behöver du ha en viss bakvikt som inte är önskvärd stakteknik på skidor. Men det är oavsett ett bra sätt att träna stakmusklerna.

   Gummibanden hade gärna fått gå att sträcka ut lite mer. Nu går det lite för snabbt från att det är ganska lätt till att det är väldigt tungt, vilket kan leda till ett aningen kort staktag. Det hade också varit välkommet med förslag på fler övningar. Gummiband är fin träning eftersom du får så kallad excentrisk styrketräning (du bromsar rörelsen på väg tillbaka), så en A4-sida med 5-10 relevanta styrkeövningar för överkroppen utöver stakning hade suttit fint.

   Kan en XC Ski Trainer för 699 kr ersätta en stakmaskin för 10 000 kr? Nja, det är lättare att få upp flåset och få ett rejält konditionspass på stakmaskinen, som dessutom har en motiverande display. Men XC Ski Trainer är en prisvärd och mobil produkt som på ett effektivt sätt tränar dina stakmuskler, vare sig du har tillgång till en stakmaskin eller ej.

   Cirkapris: 699 kr

   Läs mer: http://www.stadium.se

Kommentarer är stängda.