Kanske träning i morgon

Både helgen 21-24 nov och helgen 28 nov – 1 dec var jag i Orsa Grönklitt då det var läger med adepterna i Wickström Coaching.

Vi var ca 35 pers första helgen och ca 25 pers andra helgen. Lägren är en höjdpunkt i coachingen. Deltagarna har följt träningsprogrammen, sett instruktionsfilmerna, lyssnat på coaching-poddarna och peppat varandra i den interna Facebook-gruppen under året. Och så får många ses “i verkligheten”, vilket är uppskattat.

Det är glädjande att många skapar nya vänner och träningskompisar. Och att de samåker utan Jojjes och min inblandning. Nu har vi också anmält ett Wickström Coaching-lag till stafettvasan.

Simon Grenlöv, Oscar Bergenholtz, Benjamin och jag. Längst till vänster en av Äspereds IF riktigt talangfulla ungdomar.

Simon Grenlöv, Oscar Bergenholtz, Benjamin och jag. Längst till vänster en av Äspereds IF riktigt talangfulla ungdomar.

Bra form innan sjukdom
Hur går det då med träningen? Nja, senaste passet var i just Orsa Grönklitt lör 30 nov, då jag körde stakintervaller med Äspereds IF-trion Doktor Grenlöv, Oscar Bergenholtz och Benjamin. 6 st 5 min-intervaller med 2 min vila. De flesta ganska flacka, bl a på Vägspåret och runt Stormon.

Simon och jag hade samma glid (bytte skidor efter tre intervaller) och ingen kunde köra ifrån den andra. Jag drog dock lite mer. Riktigt bra pass.

Jag brukar inte vara så bra på intervaller, det brukar gå bättre på tävling. Men i höst har verkligen formen känts bra. Trist med andra förkylningen på över 10 dagar på kort tid.

Boule och Harry Potter
Det var härligt att få en helg hemma efter att ha varit borta två helger i rad. I fredags åt vi med Martin och Josefin på Balthazar, med boule på övervåningen före. Första gången jag är i Pallashuset i Borås efter ombyggnaden. Fint.

Martin Josefsson slog mig lätt i boule då vi tog en match efter att vi spelat färdigt med barnen

Martin Josefsson slog mig lätt i boule då vi tog en match efter att vi spelat färdigt med barnen

Vi var fem barn i åldrarna 0-7 år runt bordet. När vi fått vår mat sade servitrisen inte “smaklig måltid” utan istället “lycka till”. Det säger väl en del om sällskapet. Men det gick bra. God mat.

På lördagen såg vi den andra Harry Potter-filmen. Astrid är inne i en djup Harry Potter-period. Ida ville inte att Astrid skulle se filmerna innan hon läste böckerna. Men när hennes kompisar började se dem fick Ida börja kompromissa.

Astrid är 7 år och kan läsa barnböcker, men hon är inte redo att läsa en hel Harry Potter-bok. Så istället har Ida läst massvis för henne på sistone, i kombination med att Astrid även lyssnat på Storytel. Så hon är hon på bok fem. Och har sett två filmer.

Regn och julbord
På söndagen bjöds det på ett riktigt dödsregn i Borås. Skogen här hemma var översvämmad så till den milda grad att bäcken knappt syntes. Det var som ett floddelta. Astrid och Maj tyckte det var riktigt kul med allt vatten, även om de blev blöta nästan upp till midjan. Det kan kännas lite motigt att gå ut i 4 grader och regn ibland, men det är alltid skönt när man väl kommer ut.

Ida, jag och Stig åt julbordslunch på Nääs Fabriker, medan Astrid och Maj var hos min mor. Trevligt och gott. Första gången där också för mig. Det känns som att göra något på tu man hand, även om vi har en bebis med oss.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.