Rullskidor med brandmästaren

Robert Malmgren och jag vid pendlarparkeringen vid Dalsjöforsmotet. Sedan körde vi mot Varnum/Tärby.

Robert Malmgren och jag vid pendlarparkeringen vid Dalsjöforsmotet. Sedan körde vi mot Varnum/Tärby.

I tisdags åkte jag rullskidor för första gången sedan i höstas. Hade egentligen tänkt att inte åka rullskidor denna “vinter”, men det fick bli så ändå. Jag lämnade bilen på service och stakade lugnt tillbaka en halvtimme på Swenor-4:or.

Igår torsdag körde jag ett nytt rullskidpass. 55 min stakning på Elpex-3:or i halvfort tempo i ett svep i början av passet. Robban, med samma rull, drog i stort sett hela tiden. Jag vågade inte köra för hårt för att skona min allmänt halvkassa rygg.

Han körde en kvart till i hyfsat fart, medan jag var mer än nöjd med 55 min med 146 i snittpuls (78 procent av max). Kändes helt okej rent formmässigt. Totalt blev passet 1 h 20 min.

Invigde också nya tävlingsdräkten från Hestra IF. I Moraloppet körde jag med min från 90-talet.

Pulskurva halvhård stakning på Elpex-3:or

Pulskurva halvhård stakning på Elpex-3:or

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.