Ryssnässlingan – motionsspår i Viared

Barnvagnpromenad med Stig

Barnvagnspromenad med Stig

Ryssnässlingan. Samma nedfart som till vattenskidklubben vid sjön Björken i Viared.

Ryssnässlingan. Samma nedfart som till vattenskidklubben vid sjön Björken i Viared.

Hösten 2017 invigdes Ryssnässlingan på (i?) Viared, ett motionsspår på ca 1,7 km vid Borås största industriområde.

Ryssnässlingan. Motionsspår på Viared.

Ryssnässlingan. Motionsspår på Viared.

Viared ligger hyfsat nära där vi bor och jag åker en hel del rullskidor där, så jag har varit nyfiken på spåret. Men det har inte blivit av att jag kutat det. Men så nyligen var jag på Viared med Stig i annat ärende, så jag passade på att gå ett varv med vagnen.

Bland annat förbi släktstenen Ryssnässtenen, som jag glömde att ta en bild på. Jag tror jag varit och tittat på den med familjen Wing tidigt 90-tal, men ej säker. Däremot är det Bizze Wings granne Gustaf Stawåsen som ligger etta på Strava-segmentet.

Det är en stor släkt med en Nils som anfader på 1600-talet. Nils kom f ö från Hungerhult, där nu min adept Peter Szanto bor, som f ö åkte Öppet Spår idag på 5:53 (tidigare bästatid från fäders spår är 7:48).

Dags att attackera segmentet
Det var ett fint spår i sin enkelhet med främst flis (woodchips) som underlag. Rekommenderas som lunchpass för alla som jobbar på Viared. Jag får åka dit och ge Strava-segmentet en match. Även om det inte var många ställen det gick att springa fel på tycker jag man kunde ha satt ut några fler skyltar. Det var inte helt självklart hur man skulle springa om man är lite trög.

Ett annat bra ställe i Viared är att springa intervaller runt sjön vid Boråstorpet. Det gjorde jag med Fristads en gång.

Ryssnässlingan på Strava

Ryssnässlingan på Strava

Ryssnässlingan karta

Ryssnässlingan karta

Ryssnässlingan karta

Ryssnässlingan karta

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ryssnässlingan – motionsspår i Viared

  1. Anna skriver:

    Du har med all säkerhet varit där med oss👍

Kommentarer är stängda.