Öppet Spår söndag 2020

Jag får många bilder och filmer skickade till mig från Vasaloppsarenan. Såg precis denna på blankis från Öppet Spår söndag igår.

Bra jobbat alla ni som tog er i mål i regnet i Tjejvasan igår och på isen i Öppet Spår! Episka lopp på olika sätt.

Det är verkligen kul att följa adepterna i Wickström Coaching nu när vinterveckan är igång. Många gör enorma framsteg och en stor andel är redan anmälda till coachingen nästa år med träning för Vasaloppet och andra lopp. Häng på du också. Hojta bara till om du har några frågor.

Öppet Spår söndag 2020. Blankis på myrarna i Vasaloppet.

Öppet Spår söndag 2020. Blankis på myrarna i Vasaloppet.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

8 svar på Öppet Spår söndag 2020

 1. Öppet Spår - Nya Skejtvasan skriver:

  Hej Erik!

  Vet du hur många som blev diskade i söndagens Öppet spår. Jag slutade ropa efter 25e syndaren. Det känns ju helt meningslöst att försöka hålla sig inom lagens råmärken, när man blir frånåkt av hoppskejtande fuskare, som bara flinar åt protesterna, eftersom de vet att inget händer!?
  På ordinarie Vasaloppet hade ju vederbörande fått kompanistryk.

  Här måste VL-organisationen ta tag i detta, om.man ska ha någon trovärdighet kvar. ÖS är ju trots allt seedningsgrundande till VL

  M v h

  Öppet Spår – Nya Skejtvasan

 2. Stefan skriver:

  Både på öppet spår och ”riktiga” Vasaloppet har man de senaste åren sett personer som helt ogenerat skejtar upp för backar. Vissa kanske har missbedömt sin förmåga att gå ett helt lopp på blanka skidor. Vissa är kanske bara trötta och utan fäste. I vilket fall är det förstås irriterande. Vederbörande lurar möjligen någon om sin förmåga. Men innerst inne: Vad är ett resultat värt om du vet att du fuskade?

  • Erik Wickström skriver:

   Det är trist med skejtandet. Vasaloppet har ju en del kontrollanter ute och det diskas en folk första söndagen i mars varje år.

  • Öppet Spår - Nya Skejtvasan skriver:

   Min erfarenhet är att det är fler som går med fäste som fuskskejtar, när de inte orkar få fast skidorna under andra halvan av loppet.
   Det verkar slentrianmässigt vara så att man skyller på de som kör ovallat. De flesta som kör på blanka skidor är ofta ganska väl förberedda träningsmässigt, eftersom det är ett ganska stort steg, inte minst mentalt, att besluta sig för att köra 90 km bara genom DP.

 3. Öppet Spår - Nya Skejtvasan skriver:

  Bra! Skulle vara kul om VL-organisationen på något sätt kommunicerar detta i “officiella kanaler”.

Kommentarer är stängda.