Tränar på bra!

Löpning med Linus Wirén vid Kypegården tidigare i veckan.

Löpning med Linus Wirén vid Kypegården tidigare i veckan.

Det är många som far illa till följd av coronaviruset. Jag far inte det minsta illa (i alla fall inte hittills), men jag går miste om en del uppdrag. Det är ett gäng föreläsningar som inte blir av och en del avvaktar med podannonsering till följd av inställda lopp. Och en del andra grejer.

Det är såklart inte optimalt för min verksamhet, men så länge saker och ting återgår till ett någotsånär normalt tillstånd inom en rimlig tidsperiod så är allt under kontroll.

Borås skidstadion 26 mars 2020

Borås skidstadion 26 mars 2020

Plötsligt har jag lite mer tid över. Det är jag inte van vid. Jag jobbar väldigt mycket på vintern, så jag ser detta som en period att ta igen mig fysiskt och mentalt. Och vara mer med familjen.

Även om det är vissa delar jag prokrastinerar så kommer jag ikapp på många områden. Det är en fantastisk känsla.

Mer tid för träning
Jag har också passat på att komma igång med träningen ordentligt. Efter ett par lugna veckor efter Vasaloppet blev det 6,5 h förra veckan och denna vecka har jag redan tränat 6,5 h med helgen kvar. Det blir en blandning av en massa träningsformer. Löpning känns roligast just nu. Det gäller bara att ta det lugnt i början. Fortfarande inga intervaller.

Jag har för övrigt tränat minst 20 min varje dag sedan 6 februari.

Jag har också passat på att träna flera pass med kompisar. Vanligtvis gillar jag inte att ta bilen för att träna om det inte gäller skidåkning på snö, men nu har jag gjort det ett antal gånger för att jag känner att jag mår bra av träningssällskapet.

Sedan tidigare har vi planerat att jag ska vara pappaledig tre dagar i veckan med start i början av april och några månader framåt. Då ska jag förhoppningsvis slita på löpvagnen och Charioten.

Stig i Charioten (premiär) och Astrid åker snålskjuts. Tror även att Maj satt i Charioten där. Spåret på Hestra var 600 meter och Astrid och Maj åkte 2-3 varv innan vi skiftade över till lek och fika. Det är inte alltid de är sugna på att åka, men jag brukar säga att vi åker ett varv och så tar vi det därifrån. Ofta blir det något varv till innan de kommer på (bättre?) tankar.

Stig i Charioten (premiär) och Astrid åker snålskjuts. Tror även att Maj satt i Charioten där. Spåret på Hestra var 600 meter och Astrid och Maj åkte 2-3 varv innan vi skiftade över till lek och fika. Som vanligt skejt för Astrid. Det är inte alltid de är sugna på att åka, men jag brukar säga att vi åker ett varv och så tar vi det därifrån. Ofta blir det ett par varv till under lekfulla former innan de kommer på andra (bättre?) tankar.

Sånt här trivs jag med. Skidåkning med hela familjen på Hestra förra helgen.

Sånt här trivs jag med. Skidåkning med hela familjen på Hestra förra helgen. Med Idas mattermosar.

Veckorna efter Vasaloppet ska man aldrig snåla på eftermiddagsfikat. Här sitter jag i min mors lägenhet.

Veckorna efter Vasaloppet ska man aldrig snåla på eftermiddagsfikat. Här sitter jag i min mors lägenhet.

Vi har skaffat kaniner. Maj skrev deras namn på buren en dag, dock med en annorlunda stavning på ett av namnen. Cola och Vanilj, båda är vita.

Vi har skaffat kaniner. Maj skrev deras namn på buren en dag, dock med en annorlunda stavning på ett av namnen. Cola och Vanilj, båda är vita.

Strax innan Vasaloppet skaffade vi kaniner. Sjukt rymningsbenägna sådana.

Strax innan Vasaloppet skaffade vi kaniner. Sjukt rymningsbenägna sådana.

Borås skidstadion 26 mars 2020

Borås skidstadion 26 mars 2020

Borås snöhög som sparas till SM-veckan 2021

Borås snöhög som sparas till SM-veckan 2021

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tränar på bra!

  1. Johan Berg skriver:

    Hur är det möjligt att det kan vara konstsnöspår i Borås fortfarande? Är det ett kallhål? I Sthlm tror jag det var 7 dagar det gick att producera snö i vinter och vissa anläggningar vet jag maxade dom dagarna samt har nya kanoner. Här har det gått att åka på en månad…

    • Erik Wickström skriver:

      Jag tror Borås och Stockholm är hyfsat lika temperaturmässigt. Men bara en gissning. Jag kan tänka mig att vi också hade 7 dagar då det gick att spruta. Vi i Borås, Ulricehamn och Tranemo har mycket kompetens och engagemang. Det i kombination från investeringar från näringsliv och det offentliga ger fint resultat.

Kommentarer är stängda.