Pappaledig på 60 procent i vår

Löpning med Stig i vagnen och Maj på cykel vid Pickesjön

Löpning med Stig i vagnen och Maj på cykel vid Pickesjön

Grusväg är min favorit när jag springer med löparvagn

Grusväg är min favorit när jag springer med löparvagn

Från och med 1 april är jag pappaledig tre dagar i veckan.

I onsdags jobbade Ida för första gången på 13 månader och jag var hemma. Förutsättningar är följande:

 • Stig är 13 månader och är hemma
 • Maj är snart 6 år och är normalt ett “15 timmars-barn” (dagis 3 dagar/veckan á 5 timmar), men är sedan några veckor tillbaka hemma på heltid pga coronatider. Det tycker jag känns fullt rimligt att kommunen har den ståndpunkten.
 • Astrid är snart 8 år och går i ettan. Hon börjar skolan kl 08.10 och går dit med grannen. Vi går till skolan och hämtar henna kl 13.00.

I onsdags sprang jag 11,5 km med Stig i vagnen och Maj på cykel på förmiddagen. Med efterföljande 20 min styrka hemma i atletklubben.

Vi kutade hemifrån och runt Pickesjön (Maj kallar den för Piggelinsjön) och tillbaka. Det funkade kanon. Hon orkar inte i uppförsbackar, så då puttar jag henne. Men i övrigt cyklar hon själv. Styrkan gick bra eftersom Maj lekte med bilar med Stig.

Målet är att träna ett bra pass på förmiddagarna när Astrid är i skolan. Stig är ofta ganska missnöjd när han är inne och inte gör så mycket. Han är inte den som leker själv utan vill ofta bli buren. Att t ex diska är svårt med ett barn på armen.

Så vi kommer nog hålla oss en del ute där han brukar vara mer nöjd.

Vi tittade på MTB åt Astrid på Henrikssons. Astrid är väldigt sugen. 24 tum med skivbromsar utan dämpargaffel (känns bara som onödig vikt). Det är målet.

Vi tittade på MTB åt Astrid på Henrikssons. Astrid är väldigt sugen. 24 tum med skivbromsar utan dämpargaffel (känns bara som onödig vikt). Det är målet.

Full fart mot Ladan

Full fart mot Ladan. Stig där bak i barnstol på cykeln.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

7 svar på Pappaledig på 60 procent i vår

 1. Niklas Solsjö skriver:

  Kanon med singelklinga också😃👍

 2. Fredrik Swahn skriver:

  Bra att hon kör Cannondale, hoppas att ni fått en bra deal på den, annars vet du vem du ringer.

  • Erik Wickström skriver:

   Jag tänkte på dig, men det fick ändå bli ett köp på Henrikssons i Borås för att stödja den lokala handeln. Jag har köpt grejer där sedan jag var liten.

   • Fredrik Swahn skriver:

    Bra tänkt.
    För övrigt: “Ring inte socialen, det är bara ungarna som ritar delfiner” var bland det roligaste jag läst och sett på länge. Btw, återkommer inom kort med en bra grej för dig, ett onoterat bolag som jag investerat i, som kan vara guld för din blogg…

   • Erik Wickström skriver:

    Ja, det var en fin teckning. Låter fint!

Kommentarer är stängda.