Intervaller på Heden mellan Vejbystrand och Magnarp

En Thule Glide på Heden mellan Vejbystrand och Magnarp

En Thule Glide på Heden mellan Vejbystrand och Magnarp

Södra ändens start- och målplats i höjd med staketet ca 5-10 meter innanför grinden till hagen.

Södra ändens start- och målplats i höjd med staketet ca 5-10 meter innanför grinden till hagen.

Inledde förmiddagen med barnvagnsintervaller på Heden mellan Vejbystrand och Magnarp. Funkade riktigt bra som sträcka.

En längd innanför hagen tog knappt 2 min åt ena hållet och drygt 2 min åt andra. Det är en grusstig som är tillräckligt bred för vagnen. Flackt och småkurvigt. Vinden var tillräckligt stark för att kunna ge en skillnad på ca 10-15 s på bara 2 min beroende på om man sprang nordvästlig riktning eller sydostlig.

På en av intervallerna var medvinden så starkt att jag lyckades knipa Stravasegmentet på ungefär samma sträcka där 457 personer kutat förr. Den gick i 3.02 min/km-fart. Åt andra hållet klarade jag inte 3.30 min/km-fart. Behöver jag säga att virtuella lopp bör ha krav på samma start- och målplats för att kännas relevanta?

Generellt tycker jag att Vejbystrand funkar fint för kortare joggpass samt intervallpass både med och utan vagn (det finns mindre nät av stig/grusstig/grusväg). För långpass kan det vara värt att ta bilen knappt en mil till Hallandsåsen för att få större skogar och mer kupering.

Norra änden start- och målplats i höjd med stenen jag pekar på ca 5-10 m före grinden till hagen

Norra ändens start- och målplats i höjd med stenen jag pekar på ca 5-10 m före grinden till hagen

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.